Az NB II-es Ajka FC az elején veszélyesebb volt

2022.06.29. 19:47

Fordulás után döntötte el a találkozót a Vidi

Második nyári felkészülési mérkőzésén kétgólos sikert aratott a Mol Fehérvár FC. Az ellenfél az NB II-es Ajka FC volt.

Ferencz Balázs

Nem hirdette meg a Vidi soros felkészülési meccsét, így megteltek az 5-ös edzőpálya lelátói. Michael Boris együttesében bemutatkozott az új szerzemény, a legutóbb Kisvárdán futballozó román középpályás, Claudiu Bumba, aki néhány villanásával most is jelezte, hasznára lehet majd a Vidinek. 

Azonban a helyzetek terén nem a fehérváriak fölényét mutatta a találkozó első félideje.  

A 9. percben  Kenderes vállalkozott egy lövésre távolról, Kovács Dániel csak lepattintani tudta a labdát, ami Szarka elé került, az ajkai csatár estében helyezett a jobb kapufa mellé. Nem sokkal később az első ajkai szögletet Jagodics fejelte a kapu fölé, majd a második sarokrúgáat a jobbról küldte be az Ajka, Jagodics fejelt megint, nem sokkal kerülte el labdája a felső lécet. A 18. percben a fehérvári nevelésű Sejben Viktor fejelt 14 méterről, Kovács D. könnyedén fogta a labdát, az  ellentámadás után pedig Babos Bence kísérlete vágódott egy védőről a kapu mellé. A Vidi támadásai szórványosak voltak ekkor, főként az egyébként sokat futó Bamgboyén akadtak el az akciók. Az ivószünet után rögtön helyzetbe került Csizmadia, azonban a lövése előtti pillanatban Heister érkezett és kivágta előle a labdát.  Továbbra is az NB II kilencedik helyén zárt Ajka volt veszélyesebb, Szarka a felezővonalról küldte kapura a labdát, a visszaigyekvő Kovács D. a 16-os vonaláról fejelte szögletre. A játékrész hajrájában a fáradó Ajka teljesen visszaállt, azonban szép játékkal a védelem mögé került a labda, Claudiu Bumba jobb külsővel próbálta ellőni a kapus mellett 11 méterről, de Horváth védett.  A félidőhöz közeledve Funsho Bamgboye készült rá egy elé került labdára, 20 méterről, jobbal keményen küldte meg, alig suhant a keresztléc fölé a játékszer. A szünet előtt közvetlen nagy nehezen eljutottak a vendégek a fehérvári kapuig, a Puskás Akadémiától Ajkára érkezett Doncsecz ollózva húzta a labdát a kapu mellé. Válaszolt még a Vidi, Babos Bence 17 méterről lőhetett tisztán, a jobb alsó felé tartó labdáját Horváth tolta szögletre. A sarokrúgás nyomán Lüftner csúsztatott a kapu mellé. 

Fordulás után rögtön felfejlődött a Vidi, Ivan Pertjak fejelt a kapu fölé 8 méterről. Az 54. percben aztán megadásara kényszerítette a Fehérvár a szünetben szinte teljes sort cserélő vendégeket. A hazai fölényt egy ajkai kapufa törte meg, aztán néhány perccel később góllal válaszolt a Vidi. Szép akció végén Kovács István játszotta át a labdát a hosszú sarok felé, Ljednyev érkezett és az üres kapuba passzolt néhány méterről, 1-0. Kettő perc telt el csupán, Makarenko futtatta a bal oldalon Marcel Heistert, aki egy igazítás után ballal a hosszú sarokba lőtt, 2-0. A 61. percben Kovács István ívelt középre a jobb oldalról, Makarenko közelről a kapufát találta el, a kipattanót Bamgboye a kapusba lőtte estében.  Csak a meccs végén jutott el újra a hazai kapuig az Ajka. A 82. percben Szabó Benjámin kétszer próbálkozhatott, másodjára el tudta lőni 18 méterről, a kapu fölé szállt a labdája. Néhány perccel később könnyedén szépíthetett volna az Ajka, Dragóner Filip elé került a labda, hét méterről nagy helyzetben a kapu fölé durrantott. Az ellentámadásból Ljednyev puskázott el egy ajtó-ablak helyzetet, így kétgólos sikerrel zárult a forró naptól izzasztó csata. 

 

Mol Fehérvár FC – Ajka FC 2-0 (0-0) 

Mol Aréna Sóstó, 5. edzőpálya 

Mol Fehérvár FC: Kovács D. – Kojnok, Lüftner, Sabanov – Kojnok, Pinto, Dárdai, Heister - Bamgboye, Bumba, Csoboth – Babos. II. félidő: Kovács D. (Rockov, 61.) – Kojnok, Alef, Heister (Berekali), Makarenko, Kovács I., Ljednyev, Petrjak, Babos (Farkas M.), Bamgboye. Vezetőedző: Michael Boris 

Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Jagodics, Tar, Présinger , Doncsecz, Kenderes, Tóth G., Sejben, Csizmadia Z., Szarka Á. A második félidőben pályára lépett:  Szabados, Berzsenyi, Csemer, Dragóner, Görgényi, Szabó B., Tajthy, Molnár M., Vogyicska, Zsolnai. Vezetőedző: Kiss Károly  

Gól: Ljednyev (54.), Heister (56.) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában