Parakerékpáros

2022.06.14. 10:00

Európa-kupán állhatott dobogóra Császár Attila

A nádasdladányi parakerékpáros a szlovákiai Púchovban állt rajthoz az Európa-kupán, és szerzett egy harmadik és egy hatodik helyezést. Elégedett, hogy a mérsékelten sikerült Eb után jó teljesítményt tudott nyújtani.

Németh Krisztián

Császár Attila (jobbra biciklin) elégedetten értékelt a verseny után

Forrás: Császár Attila

A vártnál gyengébben sikerült Európa-bajnokság után a Trencséntől északra lévő Puhóba vette az irányt a 45 éves parakerékpáros. A művégtaggal élő sportoló klubja, a Mercedes-Benz Gyár KMSE színeiben indult.

A mezőnyversenyben és az időfutamban is harmadik helyen ért célba.

– A mezőnyversenyben 20 kilométeres körpályán kellett két kört megtenni – kezdi értékelését Attila. – A pálya első része két kisebb emelkedővel kezdődött, majd folyamatosan emelkedett, egy rövidebb 8 százalékos kaptatóra is fel kellett tekerni. Viszont a pálya második fele enyhén lejtős volt. Közepes irammal kezdődött a verseny, majd az megrostálta a mezőnyt, hatfős élbolyban tekertem. Ezután folyamatosan emelkedett a tempó, és az egyik kaptatónál leszakadtam. Megpróbáltam felzárkózni a pálya lejtősebb részén, de sajnos nem sikerült. A második körben már teljesen egyedül haladtam, igyekeztem tartani a tempót, hogy megőrizhessem a pozíciómat. Ez sikerült, így a kategóriám 3. helyén gurultam át a célvonalon.

Attila 1 óra 18 perc 43 másodperces eredménnyel hódította el a bronzérmet, és hatodik helyet szerzett az időfutamban 22:06,72-es idejével.

– 12 kilométer volt a táv az időfutamban. Klasszikusnak mondható, két rövid kis emelkedőt leszámítva szinte sík volt a pálya. Az első szakaszon a hátszél dominált, könnyen átsuhant a bicaj az emelkedőkön is. Ám a fordító után nehéz volt haladni a megváltozott szélirány miatt. Talán, ha többet tartalékoltam volna a hátszeles szakaszon, összességében jobb időeredménnyel zárhattam volna a futamot. A verseny egészét tekintve elégedett vagyok, a reális esélyeimnek megfelelően szerepeltem – zárta mondandóját a nádasdladányi „vasember”.

A mezőnyversenyben és az időfutamban a fehérvári tan­dem, Lengyel Zsófi és pilótája, Punk Adrienn egyaránt a 4. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában