Erősítésbe kezdtek

2022.06.26. 15:00

Bumba után újabb légiósok érkezhetnek Fehérvárra

A Mol Fehérvár FC pénteken megvívta első nyári felkészülési mérkőzését. A Vidi 5-0-ra verte az NB III-as Dunaújváros FC-t. A találkozót követően a fehérváriak bejelentették Claudiu Bumba érkezését.

Ferencz Balázs

Forrás: molfehervarfc.hu

Claudiu Bumba 2024. június 30-ig írt alá a piros-kékekhez. A román középpályás leigazolásával minden bizonnyal jól járt a Mol Fehérvár FC, hiszen olyan játékos, aki tevékenyen hozzá tud tenni a csapat játékához, erőssége lehet az újjáformálódó Vidinek.

A 28 éves Bumba Nagybányán született, az utóbbi három idényt a Kisvárda együttesében töltötte, ahol most ezüstérmet nyert a bajnokságban. A várdaiak mezében 92 tétmeccsen 21 gólt szerzett és 17 asszisztot jegyzett.

– Magyarország egyik legnagyobb klubjához igazoltam, amely dicső múlttal büszkélkedhet és bízom benne, hogy szép jövő előtt áll, amelyhez szeretnék én is hozzátenni. Büszke vagyok arra, hogy a Vidi játékosának mondhatom magam. Mindent megteszek azért a felkészülési időszakban, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba, az új szezonban pedig jó játékkal, gólokkal és gólpasszokkal szeretném segíteni csapatomat abban, hogy minél sikeresebben szerepeljen a bajnokságban és a nemzetközi porondon is – mondta a molfehervarfc.hu-nak Claudiu Bumba.

A sokoldalú támadó középpályást a Vidi már télen szerette volna elhozni Kisvárdáról.

– Az ő személyében egy kreatív támadóval bővült a Vidi játékoskerete, a csatárok mögött bárhol tud játszani. Gólok, gólpasszok vannak a játékában, emellett nagy játékintelligenciával rendelkezik és több poszton is bevethető univerzális játékosról van szó. Érkezésével sokat javult Michael Boris variációs lehetősége a támadójátékunk szervezésekor – fogalmazott a klub honlapján Sallói István sportigazgató, aki a napokban akár több újonnan szerződtetett labdarúgóval is kezet rázhat egy Vidi-sálat közösen a levegőbe tartva.

Könnyen lehet, hogy Székesfehérvárra költözik a ZTE 22 éves belső védője, Nikola Serafimov. Az észak-macedón hátvéd már az előző átigazolási időszakban is a Vidi kiszemeltjei között szerepelt.

A csakfoci.hu írta meg, hogy további két belső védő iránt is érdeklődnek a fehérváriak. A háromszoros észak-macedón bajnok, kétszeres macedón kupagyőztes és kétszeres horvát kupagyőztes Darko Velkovski a Rijekát erősítette a most zárult idényben. Ugyancsak Horvátországban szerepelt, sőt, a Gorica csapatkapitánya a kétszeres bosnyák válogatott, Aleksandar Jovicic, akinek neve szintén felmerült Fehérváron.

Kérdés, valamelyikük a csapattal tart-e a július 3-án rajtoló ausztriai edzőtáborba, ahol a Vidi hatodikán a török Fenerbache-vel, 10-én a ciprusi Aris Limassollal, 13-án pedig a török Galatasaray csapatával mérkőzik meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában