Kosárlabda

2022.06.08. 16:52

Az utolsó lehetőséget ragadta meg az Alba

Két ponttal nyert Szombathelyen, ezzel életben tartotta döntős reményeit az Alba kosárcsapata. Folytatás pénteken, a Gáz utcában.

Horog László

Forrás: Unger Tamás/Vas Népe

A fehérváriak az életükért küzdöttek hét közben, a vasi megyeszékhelyen. Végig hullámzott a Falco elleni, harmadik elődöntő, amelyen csak a látogatók veszíthettek. Ugyanis a párharc első két összecsapását a nyugatiak nyerték, előbb 88-78-ra Szombathelyen, majd 74-72-re, Fehérváron. Az albások belekapaszkodtak az utolsó szalmaszálba, elképesztő ütközetben nyertek, 85-83-ra. Folytatás pénteken, a koronázóvárosban, a kék-fehérek előtt egyetlen cél lebeg: egyenlíteni az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

– Szombathelyen ismét szoros mérkőzés vívtunk. Ez ebben a párharcban megszokott, megint egy labda döntött – közölte Matthias Zollner. – Tudjuk, hogy a Falco masszív, erős csapat, örülök, hogy a végén most mi szereztük a győzelmet, úgy gondolom, megérdemelten. A negyedik negyedben mutatott védekezésünk hozta meg a sikert, ebben az időszakban 13 pontot kaptunk, ebből 8, vagy 9 pont a büntetővonal mögül érkezett, tehát sikerült két mezőnykosáron tartanunk a bajnok Falcót. Pénteken folytatódik a sorozat, és mindent meg fogunk tenni, hogy Fehérváron kiharcoljuk az ötödik mérkőzést. Természetesen győzelemre készülünk.

Milos Konakov, a hazaiak trénere ezúttal nem volt elégedett. – Két teljesen eltérő félidőt játszottunk. Az első két negyedben jól támadtuk, viszont védekezésben többször is hibáztunk. A nagyszünet után rendbe tettük a védekezést, hiszen alig kaptunk 30-nál több pontot, ez belefér, viszont a mérkőzés végére teljesen statikussá váltak a támadásaink. A második húsz percben négy gólpasszunk volt összesen, ez nem a mi játékunk. Kielemezzük a látottakat, a párharc állása 2-1, mi vezetünk, Fehérváron innen folytatjuk.

Jonathan Stark, a fehérváriak irányítója a meccs végén remekelt, hatalmas érdemeket szerzett a sikerben: – Kemény meccs volt, örülök, hogy a végén sikerült nyernünk. Az utolsó öt pont az én nevemhez fűződött, de előtte csapatként teremtettük meg a helyzetet. A negyedik negyedben óriásit harcoltunk és lett egyre nagyobb bizalmunk, ezért sikerült az én utolsó dobásom is. A diadalunk csapatmunka volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában