Jégkorong

2022.06.29. 18:59

Augusztus 8-án kezdi meg a felkészülést a Hydro Fehérvár AV19

A Hydro Fehérvár AV19 szerda délután online fórumot tartott, ahol a szurkolók bátran kérdezhettek Gál Péter Páltól, a Fehérvár AV19 SC elnökétől, valamint Szélig Viktortól, az egyesület általános menedzserétől.

Beke Zsombor

Forrás: Dömötör Csaba / MW-archív

A tavalyi szezonban igazán elkényeztette szurkolóit a Volán, hiszen a csapat nagyszerű alapszakasz után a rájátszásban sem lassított, meg sem állt az ICEHL döntőéig. A fináléban a Red Bull Salzburg már nagy falatnak bizonyult, de a két klub lehetőségeit megvizsgálva hatalmas sikernek fogható fel a négy, szorosan megvívott találkozó. A vezetőség nem unatkozott a szezon végeztével sem, hiszen június végére elmondható, hogy kész a keret.

A szerdán megtartott online fórumon a szurkolókat elsősorban a CHL mérkőzések mozgatták meg, valamint a felkészülés menetrendje. A vezetőség próbál a fanatikusoknak kedvezni, lehet külön bérletet kapni majd a Bajnokok Ligája találkozókra, de kombinált bérletek is elérhetőek lesznek, amelyek az ICEHL (alapszakasz) és a CHL találkozóira is érvényes lesz. Kiderült, hogy a Hydro Fehérvár AV19 augusztus 8-án kezdi meg a jeges edzéseket, a szakmai stábbal egyeztetve háromhetes felkészülést teljesítenek a játékosok, két tesztmérkőzéssel. Mariborban a Klagenfurttal, míg a Ljubljanával szintén Szlovéniában méri össze tudását a gárda. Az elmúlt években megszokott Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna a régi formájában elmarad, de az intézménye töretlen, a Nemzeti Jégkorong Akadémia égisze alá kerül a torna. A tervek szerint egy rangos nemzetközi utánpótlástornával emlékezik majd a fehérvári hokiközösség „Csicsóra”.

Online fórumot tartott a klub 
Forrás: A klub

A CHL-ben a tisztes helytállása cél, pontot, pontokat szerezne a Fehérvár, míg az ICEHL-ben bebizonyítaná a klub, hogy az elmúlt évek folyamatos építkezése sikeres, és a tavalyi döntős szereplés nem csak egy kicsúszott eredmény volt.

Érkezett kérdés a vezetők felé azzal kapcsolatban, hogy mely játékosokkal volt nehezebb a megállapodás. Szélig Viktor elárulta, hogy Anze Kuralt szerződéshosszabbításban komoly munkájuk volt, de szerencsére mindkét fél hajlandóságot mutatott a folytatásra. Az is kiderült, Gleason Fournier ugyan a téli tapogatózó tárgyalások során még nem feltétlenül volt biztos a közös folytatásban, a szezon második felében tapasztalt teljesítmény és légkör meggyőzte a hosszabbításról.

A Hydro Fehérvár AV19 jelenlegi kerete:

Kapusok: Horváth Dominik, Olivier Roy.

Hátvédek: Dobmayer Dominik, Horváth Milán, Szabó Dániel, Stipsicz Bence, Tim Campbell, Henrik Nilsson, Ben Betker, Gleason Fournier, Andrew O'Brien.

Támadók: Ambrus Gergő, Bartalis István, Hári János, Magosi Bálint, Németh Kristóf, Rétfalvi Kristóf, Terbócs István, Ambrus Csongor, Mihály Ákos, Anze Kuralt, Brett Findlay, Alex Petan, Erdély Csanád, Andrew Sarauer.

Edzői stáb: Kevin Constantine (vezetőedző, Kiss Dávid (másodedző), Samuli Nordman (kapusedző)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában