MÁV Előre Akadémia

2022.06.07. 16:24

Aranyra váltották az ezüstérmet a röpiseknek

Sűrű hétvégéje volt a MÁV Előre Akadémia röplabdázóinak, a lányok az U21-es bajnokságban a hatodik helyen zártak, míg a fiúk a múlt héten az U19-eseknél megszerzett ezüstérmet még fényesebb medáliára „cserélték”. Gelencsér Balázs tanítványai – lényegében ugyanazzal a kerettel – most az U21-eseknél magyar bajnokok lettek.

Káldor András

Ezúttal az UTE felülmúlta a MÁV Előrét (kék)

A fiúk már az első két mérkőzésükön kellőképpen „bemutatkoztak”, előbb a házigazda és komoly Extraligás múlttal rendelkező VRC Kazincbarcika csapatát győzték le 3:0-ra, majd az U19-es döntőbeli ellenfelük, a DSE Röplabda Akadémia együttesének vágtak vissza a vereségért, 3:2-re. Az elődöntőben a Kecskeméti RC sem tudta megállítani a kék-fehéreket, a találkozó sima 3:0-as fehérvári sikert hozott.

A fináléban a másik csoportban diadalmaskodó megnyerő Szolnoki SPC-vel találkoztak a Loki reprezentánsai. A mérkőzést a MÁV Előre kezdte jobban és az első játszma 25-19-es megnyerése után a másodikat nagy küzdelemben húzta be 25-23-ra. Az sem jelentett problémát, hogy a Tisza-partiak a harmadik szettben szépítettek, ugyanis a negyedik felvonásban magabiztos játékkal nyert a fehérvári együttes, és ünnepelhette az U21-es bajnoki címet.

MÁV Előre Akadémia – Szolnoki SPC 3:1 (19, 23, -17, 15)
MÁV Előre A: Füzék, Ambrus, Tóth K., Boa, Balázs, Sebestyén. Csere: Bandi B., Balogh B., Bandi O., Szávai, Szentesi, Tepszis (liberók). Vezetőedző: Gelencsér Balázs
Szolnok SPC: Molnár B., Acsai, Fenyvesi, Tímár, Katona, Quintz. Csere: Oláh, Hegedűs L., Reiner, Lovász, Csombor, Kohajda, Dalkó (liberók). Vezetőedző: Bodonyi Ákos.

A férfi U21 Nemzeti Bajnokságban az MVM Ösztöndíjasa a MÁV Előre játékosa, Boa Szabolcs lett.

A lányok Újpesten a csoportküzdelmek alatt előbb a házigazda UTE-tól, aztán a Vasas SC-től is 3:0-as vereséget szenvedtek, majd a keresztjátékban ugyanilyen arányban kikaptak a Gödöllői RC-től is, így a záró napon az 5. helyért játszottak. A fehérváriak másodszor sem bírtak a Vasassal, és a piros-kékek 3-1-re múlták felül a végül 6 helyen záró MÁV Előrét. A verseny krónikájához tartozik, hogy feladó nélkül, napokkal korábban műtött liberóval, mindössze egy cserével állt ki a Loki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában