Hamisítatlan beach-hangulatban

2022.06.19. 20:28

Agárdon rajtolt el az idei strandszezon

12 férfi és 12 női csapat feszült egymásnak a XXII. Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság első kvalifikációján. Az agárdi megmérettetést hat forduló követi a vonyarcvashegyi döntőt felvezetve.

Ferencz Balázs

Forrás: Kricskovics Antal

Rekkenő volt a hőség, tűzött a nap a Velencei-tó partján a hétvégén, ami egyrészt éppen klasszikus miliőt teremtett a XXII. Nemzeti Strandkézilabda bajnokság nyitányának, másrészt akár még nagyobb intenzitásra is ösztökélhette a játékosokat – hiszen a homok is perzselt.

Kapkodták is a lábaikat a férfiak és hölgyek, nem lehetett panasz az iramra, no és a látványra sem a bajnokság első kétnapos kvalifikációs fordulójában.
A csoportküzdelmeket követően, a csoportokban elért pozíciók alapján helyosztók útján döntöttek a végső sorrendről mindkét nem csatározásaiban.
A férfiak bronzmeccse csak a szétlövésben dőlt el a Salgótarjáni Strandépítők javára – a Beach Stars BHC-t verték –, míg a hölgyeknél a rendkívül fiatal csapattal kiálló SZISE-Farkasvár-Lupa kettős győzelemmel múlta felül a Bajos Csajok bájos lányait.

Az Agárd Beach Aréna lelátóján sütkérezők átvették a ritmust, ebben segíthette őket, hogy a hangszórókból szólt a zene, a Napot továbbra sem takargatta felhő, de a döntők előtt akadt, aki gyorsiramban frissítette magát a zuhanyzóban, vagy lötykölte ki aprócska öltözékéből a homokot a szomszédos tóban.

A nők fináléjában akadt Fejér megyei érdekeltség. Az OVB Beach Girls alakulatát erősítette Ágoston Nóra, aki a teremben a Gárdony-Pázmánd sikereiért harcol az NB I/B-ben. Ellenfelük a Glass Stúdió Nyúlon Túl csapata volt, akik szivárványszínű sörénnyel ékesített kabalaunikornisukat gyorsan hátrahagyva kezdtek bele megkoreografált bemelegítő táncukba, mikor felcsendültek Korda György: Reptér című retro opuszának dallamai. Eleinte úgy tűnt, hogy Nyúlon Túl lányai túlpörögtek, a találkozó elején nem szárnyaltak, az első meccset a Beach Girls nyerte 17-16-ra. A másodikban már nem adtak esélyt a Nyúlon túliak, 28-18-ra nyertek, így a szétlövés döntött. A Beach Girls kapusteljesítménye ekkorra sem javult fel igazán, így végül az agárdi kvalifikációt 7-6-ra nyerte a Nyúlon Túl.

A férfiak fináléját simán nyerte az SC Squadra Buda, pedig a találkozó előtt Apró Attila nem találta 4-es számú mezét. A hangosbemondó, s egy önzetlen megtaláló kellett, hogy fel tudja ölteni, s szerezzen csapatának 16 pontot... A Dunaharaszti MTK előbb 15-4-es, majd 25-20-as vereséget szenvedett a Squadra Budától.

A strandkézilabda szezon a hétvégén a hajdúnánási Magyar Kupával folytatódik. A következő kvalifikációs forduló a Lupa Beach-en lesz.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában