Jégkorong

2022.06.28. 19:11

A magyar mag is alakul az Acélbikáknál

A Dunaújvárosi Acélbikák a klub történelméhez nem méltó idényt zárt. A vezetőség éppen ezért elég aktív az átigazolási piacon, az elmúlt napokban magyar játékosok mellett egy svd légiós igazolását is bejelentette a DAB.

Beke Zsombor

Forrás: DH archív

Az Erste Liga 2021/2022-es kiírása borzalmasan alakult az Acélbikák számára, a Fejér megyei alakulat az utolsó helyen zárt a bajnokságban. A vezetőség jelentős átalakításokba kezdett, a folyamatosan erősödő magyar mag mellé északi, finn és svéd légiósósokat szerződtetnek. Ami a keret magyar részét illeti, Varga Arnold és Somogyi Balázs mellé a közelmúltban csatlakozott Sándor Flórián, Horváth Ákos és Török Viktor. Utóbbi kettő jégkorongozóban az a közös, hogy már néhány éve a DAB-ot erősítik. Sándor bár dunaújvárosi születésű játékos, az Erste Ligában a Titánokban mutatkozott be, majd most Debrecenből „tért haza”. Ezek az igazolások is a Fejér megyei klub új írányvonalát képviselik, vagyis, hogy a csapatban a lehető legtöbb játékos rendelkezzen helyi kötődéssel.

Légiós fronton is új érkezőről számolt be a klub, a Dunaújvárosnál folytatja pályafutását Oliver Ödman Hadzinikolic. A 23 éves játékos eddig főként hazájában játszott, az előző szezonban Arlanda Wings HC színeiben 40 találkozón 22 pontot szerzett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában