Puskás-Suzuki Kupa

2022.06.05. 20:07

A felcsútiak a bronzért küzdenek hétfőn

Egy-nullás győzelmével a királyi gárda került a döntőbe, a felcsútiak a harmadik helyért a Flamengóval csapnak össze hétfőn.

PAFC

Forrás: Pexels

A helyzet egyszerű volt, a feladat nem: a felcsútiaknak az eddig az összes résztvevő közül a legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtó Real Madrid fiataljait kellett legyőznie a döntőbe jutásért a csoportmeccsek utolsó napján - írja a PAFC honlapja. A királyiak, akárcsak eddigi összes meccsükön, rendkívül domináns futballt mutattak be az első tíz percben, Iker Gil lövésénél bizony Pécsi Ármin bravúrjára volt szükség, hogy ne kerüljenek a magyarok hamar hátrányba az agilis spanyolok ellen. Negyedóra elteltével percben Ásványi Domonkos önfeláldozó mentésének tapsolhattak Babacar Diocou helyzeténél, de kérdés volt, meddig bírja a PAFC a madridiak nyomását. Az ivószünet után jött is a fehérek gólja, a 18. perc legelején egy szép kombináció után a Hugo De Llanos ballábas lövése talált utat a kapuba (1–0).

Az első félidő képe alapján egyértelmű volt, hogya folyatásban csakis kontratámadásokkal lehet keresnivalója a felcsútiaknak, ám a vendégcsapat erőteljes letámadása mellett nehéz volt kiszabadulni a szorításból, ráadásul kétszer kellett volna bevenni a madridi kaput, hiszen jobb gólkülönsége miatt a döntetlen a Realnak kedvezett. A második félidő is Real Madrid-helyzettel kezdődött, ám De Llanos nem tudta megduplázni csapata és saját góljai számát, mert az öt és felesről a kapu fölé lőtt. Kisvártatva Alejandro Moya oldalról, szabadrúgásból célozta meg a kaput – nem sokat tévedett. A 40. percben Kapus Barnabás kapott ígéretes indítást a leshatáron, ám sikerült előle tisztáznia Rubén Montero kapusnak. A csereként bejött mozgékony center két perccel később is helyzetbe került, de éles szögből leadott lövését sikerült blokkolniuk a védőknek. A hajrában Iker Gil is megvillant a királyiaknál, de hiába kapott nagyszerű labdát De Llanostól, jobbal a bal kapufa mellé lőtt. Ezzel a találkozó érdemi része le is zárult, így sikerével a madridi gárda került a döntőbe, ahol a Dinamo Kijev vár rá – a felcsútiak a bronzért a Flamengóval vívnak meg hétfőn délután.

XV. Puskás–Suzuki-kupa, A-csoport

Real Madrid CF–Puskás Akadémia 1–0 (1–0)

Gól: De Llanos (18.)

Real Madrid: Montero (kapus); Pera, Moya (Ramón, 48.), Espinola, Baixauli, Diocou (Mascaró, 47.), De Llanos, Fortuny (Hernández, 48.), Moreno, Serrano, Gil (Maya, 54.)

Puskás Akadémia: Pécsi; Korodi (Retter, 55.), Ásványi, Major, Markgráf (Kundrák, 48.), Kern, Dusinszki, Vékony (Hegedüs L., 55.), Vajda R., Piscsur (Kapus, 31.), Svilar (Kun, 42.).

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában