Gyaloglófesztivál

2022.05.12. 16:30

Vasárnap nordic walking találkozó lesz Csákváron

A Vértes déli lábánál megyei fesztivált rendeznek a nordic walking, azaz a skandináv gyaloglás szerelmeseinek vasárnap, délelőtt 11 órától.

Horog László

Egyre népszerűbb a nordic walking Fejér megyében is

Forrás: FEMSZISZ

A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség Csákváron, a Tersztyánszky Ödön Sportközponthoz invitálja közös sétára, eszmecserére vasárnap a nordic walking megyei szerelmeseit. Az eseményt Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke nyitja meg. A program délelőtt 11-től 15 óráig tart. – A gyaloglás egészségmegőrző hatásait nem kell különösebben ecsetelni, de azt érdemes elmondani, hogy mindössze 30 perc séta javítja a szív és az érrendszer fittségét, erősíti a csontokat, csökkenti a felesleges testzsírt, növeli az izomerőt és kitartást, ezáltal sok súlyos betegség kialakulása megelőzhető – jegyezte meg Parall Bálint, a FEMSZISZ elnöke. – Ráadásul nem kell hozzá speciális felszerelés, minden életkorban és évszakban művelhető. 

Nem véletlenül egyre népszerűbb Fejér megyében, tömegesítésében oroszlánrészt vállal a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség, mondhatni, a civil szervezetnek védjegyévé, fő profiljává vált ezen szabadidős tevékenység felkarolása. A Székesfehérváron már jól működő és bejáratott rendszert szeretnénk egész Fejér megyére kiterjeszteni, egyre több települést bevonni a vérkeringésbe. Ugyanis a bottal gyaloglásnak az egészség megőrzése mellett fontos szerepe van a közösségépítésben is. Rácalmáson például van egy összetartó közösség, ők már 2008 óta, heti rendszerességgel szerveznek gyaloglásokat. A Magyar Szabadidősport Szövetség NOWA Programjának keretében pedig kampányjelleggel most Seregélyesen, Csákváron és Iváncsán vannak időszakos foglalkozásaink. Ezeket szeretnénk fejleszteni, további településeket is bevonni a programba. Csákvár polgármestere, Illés Szabolcs a hétvégi esemény kapcsán elmondta, minden sporttal kapcsolatos eseményt örömmel támogat a település. 

„A jelenünk különösen erős, a városban elhaladt két országútikerékpáros-körverseny, a Giro d’Italia mezőnye; szerdán innen indult a Tour de Hongrie, vasárnap pedig a skandináv gyaloglók randevúznak a Vértesben.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában