Söpréssel jutottak tovább

2022.05.25. 21:20

Várják az elődöntőt a kosarasok

Három mérkőzés alatt lerendezte a szorosnak ígérkező negyeddöntőt az Alba Fehérvár kosárcsapata. Várják a következő ellenfelet.

Horog László

Vojvoda Dávid büszke a csapattársaira

Forrás: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A koronázóvárosiak jól kezdtek a negyeddöntő harmadik, soproni meccsén, aztán a házigazdák átvették a kezdeményezést, félidőben 12 ponttal vezettek. Aztán még többel is, ugyanis a harmadik tíz percet is megnyerték. Az utolsó negyed elején a vendégek megkezdték a felzárkózást, fordítottak, végül 92-85-re nyertek. Ezzel 3-0 arányú összesítéssel bizonyultak jobbnak, a kék-fehérek a mezőnyből elsőként jutottak a négy közé, várják az elődöntős ellenfelet, a Falco 2-1-re vezet a Szeged ellen.

– Gratulálok a saját csapatomnak, valamint a soproniaknak is, kemény párharcot vívtunk. A negyeddöntő első és harmadik összecsapása kimondottan magas szintű, izgalmas volt. Jól játszottunk, nagyon örülök, hogy bejutottunk a következő körbe, ez volt a célunk, amit teljesítettünk. Fontos, hogy a későbbiekben is ugyanolyan koncentrációval lépjünk pályára, mint tettük azt a szombati hazai derbin, valamint a keddi mérkőzés utolsó nyolc percében. Ugyanilyen elszántnak kell lennünk – mondta az Alba mestere, Matthias Zollner. Kosztasz Flevara­kiszt, a hazaiak trénerét reklamálásért az összecsapás végén kiállították. – Nagyon büszke vagyok a srácokra azért, amit a novemberi érkezésem óta tettek. Olyan helyzetben voltunk, hogy senki nem hitt bennünk, mégis bizonyítottuk, hogy erősek vagyunk annak ellenére, hogy erősebb együttesek ellen játszottunk, amelyeknek nagyobb a költségvetésük, mélyebb a keretük. Szeretnék a csapat minden tagjának gratulálni a teljes idényért, valamint mindenkinek, aki közel állt hozzánk.

A soproniak irányítója, ­Myles Mack kedden is remekül játszott, 22/6 ponttal zárt.

– Keményen kezdtünk az első félidőben, jól védekeztünk, követtük a tervet. Vezettünk is tizenkét ponttal a nagyszünetben, a fordulás után azonban nem járattuk jól a labdát támadásban, könnyű kosarakat engedtünk a fehérváriaknak. Elkapták a fonalat, kihasználták a hibáinkat. Jó szezonunk volt. Én későn érkeztem, de mindenki hamar befogadott. Nagyszerűt alkottunk ebben az idényben, ezt már senki nem veheti el tőlünk.

Vojvoda Dávid ezúttal is a mezőny legjobbja volt, 22/9 pontot jegyzett. „Borzasztó nehéz mérkőzés volt a harmadik negyeddöntő. Tudtuk, hogy nagy csata lesz, bebizonyítottuk, hogy ott a helyünk a legjobb négy között. Vert helyzetből álltunk fel, az utolsó negyedben tizennégy ponttal vezetett a Sopron, de egymásért küzdve visszajöttünk, végül egylabdás meccsen sikerült bejutnunk a legjobb négy közé. Nagyon boldogok vagyunk, büszke vagyok a fiúkra, de ezzel még nincs vége a bajnokságnak. Várjuk az ellenfelet, készülünk tovább.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában