A Fehérvár KSE ökölvívóit fogadta a városvezetés

2022.05.25. 20:06

Tudatos bokszolók jártak a Városházán

A város kiemelkedő sportolói gyakori vendégek a fehérvári városházán, de az ökölvívás képviselői régen jártak már a koronázóváros első emberénél. A Fehérvár Küzdősport SE fiataljai kiérdemelték a polgármesteri meghívást.

Ferencz Balázs

Forrás: Nagy Norbert / FMH

Nem vitás, remek műhelymunka folyik a Turós Arnold vezette Fehérvár Küzdősport SE háza táján. Az ökölvívás könnyen mérhető sportág, csak egy maradhat állva a ringben, s a fehérvári bunyósok ügyesen teszik dolgukat. Több bajnoki címmel, tornagyőzelemmel és számos éremmel büszkélkedhetnek, sőt, öten, Nagy Evelin, Turós Levente, Tóth Adrián, Frank Dominik, Sárosdi Patrik már válogatott kerettagok.

– Németh Zsolt ugyan még nem szerepelt a válogatottban, de edzésmunkája, hozzáállása és bátorsága a legjobbak közé emeli – mesélt kiemelt versenyzőiről a tréner, Turós Arnold. – Sporttörténelmi siker szerintem, hogy ennyi fehérvári szerepel a korosztályos válogatottakban, mert erre még nem igazán volt példa. Serdülőben Turós Levente és Frank Dominik, juniorban Sárosdi Patrik vesz részt a nemzeti csapat összetartásain, versenyein, juniorban pedig Nagy Evelin és Tóth Adrián képviseli az egyesületet a legjobb magyar bokszolók között. Ők idén már az Európa-bajnokságot is megjárták. Frank Dominiké a legfrissebb érdem, a múlt heti Utánpótlás Magyar Kupát nyerte meg.

Cser-Palkovics András polgármester, Lehrner Zsolt és Mészáros Attila alpolgármesterek, valamint Molnár Tamás önkormányzati képviselő kötetlenül, jó hangulatban társaloghattak a bunyósokkal és edzőjükkel.

– Örülünk annak, ha minél több sportágat lehet megfelelő szinten, megfelelő közösségben űzni Székesfehérváron, és mindenki kiválaszthatja, hogy ezek közül melyik számára a legszimpatikusabb. Ezen belül fontos, hogy van egy ökölvívó közösség, ahol a  sportolás mellett a nevelésnek is nagyon szép tere ez a csapat. Miközben gratuláltunk nekik az elért hazai és nemzetközi eredményekhez, jóleső érzés volt velük beszélgetni, mert abszolút tehetséges, ügyes, célokkal rendelkező, értelmes fiatalokat ismertünk meg a hölgy és az urak személyében. Jó volt látni, hogy van ilyen műhely a városban – vélekedett a polgármester.

A Fehérvár KSE nem csupán élsportolókat fejleszt. Hitvallásuk, hogy egészséges, sportot kedvelő fiatalokat neveljenek, s ennek érdekében hosszú távú utánpótlás-program mentén dolgoznak, különösebb eredménykényszer nélkül. Ugyanakkor már az ovis gyerkőcök bokszoktatásával is foglalkoznak, de a hobbi ökölvívók is hasznos teret és tudást kapnak az egyesületnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában