Jégkorong

2022.05.23. 18:34

Távozik a magyar válogatott kapitánya

A Ljubljanában az A csoportba feljutó magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, Sean Simpson nem hosszabbítja meg szerződését a Magyar Jégkorong Szövetséggel.

Beke Zsombor

Forrás: Dömötör Csaba/MW

A kanadai szakember két évig volt a magyar válogatott élén, irányítása alatt a mieink olimpiai selejtezőtornán vettek részt Rigában, valamint az idei, szlovéniai tornán feljutottak a jövő évi A csoportos világbajnokságra.

– A döntés abszolút személyes, a családommal egyeztetve született meg, nem sportszakmai okokból, így teljesen független az A-csoportba jutásunktól, attól függetlenül is így határoztam volna – fogalmazott elköszönő levelében a kapitány. – Élveztem a Magyarországon töltött időszakot, mindenki, aki körülöttem dolgozott, fantasztikusan állt hozzám. Örömmel töltött el a munka a magyar szövetséggel és munkatársaival, a közvetlen stábommal és az edzőimmel. Igazán élveztem a munkát a csapattal is, nagyszerű két év van mögöttünk. Sajnos csak két alkalommal tudtam megtapasztalni, mit is jelent a magyar drukkerek jelenléte egy nagy tornán. Kezdtük Rigában, ahová nagyon sokan elkísértek minket, de a mostani, ljubljanai világbajnokságon tapasztalt szurkolás egész egyszerűen fantasztikus volt, éreztük a bőrünkön, hogy a feljutásunk nagyban köszönhető a szurkolóinknak.

Az utódról egyelőre nincs információ. A fehérvári Alex Petannal felálló Olaszország búcsúzott az elit mezőnyétől, így a magyar válogatott az olaszok ellen biztos nem mérkőzik meg az A csoportban. A világbajnokság helyszínéről, így a magyar-szlovén közös pályázatról a héten hoz döntést az IIHF. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában