Albenában bizonyíthat majd

2022.05.05. 14:24

Tamás József Bulgáriában szerepel

A múlt hétvégi, budapesti világkupa-viadalon alig maradt le a 18-as döntőről a Volán Fehérvár fiatal öttusázója, a 21 éves Tamás József. Egy hét múlva Albenában bizonyíthat. Nagy reményekkel kezdte a budapesti VK-t Demeter Bence és Tamás József, előbbi végül a 4. helyen zárt, utóbbi éppen lemaradt a fináléról. Sokáig döntősnek hitte magát, végül nem bizonyíthatott.

Horog László

Forrás: Egyesület

– Ez volt az első, felnőtt, nemzetközi viadalom. Felnőtt országos bajnokságon már indultam utánpótlás versenyzőként is, a közelmúltban, a világkupát megelőzően rendezett ob-n 9. lettem, amit megfelelő eredményként értékeltem. Rosszul vívtam, a lovaglást megnyertem, az úszást egy korábbi sérülés ellenére jól megoldottam, a futás és a lövészet megfelelő volt. Aztán jött a világkupa, a selejtezőben a vívás során hagytam pontokat, 18-16-ot teljesítettem, az úszás nagyon jól ment, a második lettem a selejtezőben, ezzel a tusával soha nincs gond. A folytatás is a tervek szerint ment, a lövészet volt kicsit dadogós, de nem jelentett gondot a csoportból való továbbjutás a 36 közé.


A elődöntős vívást remekül kezdte, Demeter Bencével az élen állt, volános klubtársa később is remekelt, Tamás teljesítményével sem volt probléma, ott maradt a mezőny első felében.


– Másnap, a bónusz vívás során szúrtam még hármat, a medencében nem erőltettem meg magam – tudatosan úsztam gyengébbet, hogy a kombin viszonylag friss legyek -, a lövészet során az első kör gyengén sikerült, a folytatás rendben volt. Futásban még vannak hiányosságaim, a csoportomban 10. lettem, úgy tűnt, időeredménnyel finalista vagyok, aminek természetesen nagyon örültem. Aztán kiderült, mégsem, ugyanannyi pontot szereztem, mint az olasz riválisom, ő azonban öt másodperccel jobbat kombizott, ez döntött. A testükre szerelt mérőműszer elromlott néhány versenyzőnél – az nem derült ki, nálam is meghibásodott, vagy sem -, a kézi időmérést vették figyelembe, jelezték, mégsem vagyok ott a szombati fináléban. Nagy csalódásként éltem meg, ugyanis beleéltem magam, hogy ismét bizonyíthatok, első világkupa-versenyemen a legjobb 18 között vagyok.


Természetesen szurkolt a társaknak az egyéni döntőben, szombaton délelőtt Martinek János szövetségi kapitány lépett mellé és jelezte, ne szomorkodjon az elszalasztott esély miatt, rövidesen újabb lehetőséget kap a bizonyításra. Nem is kell sokat várnia, jövő héten, Albenában rajthoz áll a világkupán. „A szakvezető azt mondta, indulok Bereczki Richárd, Regős Gergely és Szép Balázs társaságában. Ez nagy dolog, elsőéves felnőtt versenyzőként. Remélem, döntős leszek a tengerparti, bolgár városban.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában