Foci

2022.05.26. 19:19

Sikeres főpróba a Puskás-Suzuki kupa előtt

A június 2-án kezdődő 15. Puskás–Suzuki-kupa előtti utolsó találkozóját játszotta a Puskás Akadémia U17-es együttese, amely 2-1-re legyőzte a cseh Banik Ostravát a Pancho Arénában.

Németh Krisztián

A PAFC tavalyi együttese magasra tette a lécet

Forrás: Árvai Károly

A tavalyi korosztály magasra tette a lécet a torna megnyerésével, idén Kiss Márton együttese előtt a lehetőség, hogy megmutassa oroszlánkörmeit a világ egyik legerősebb mezőnyét felvonultató U17-es futballtornáján.

A Banik Ostrava elleni felkészülési mérkőzés, rendhagyóan két félidő helyett négy 30 perces negyedből állt, így elegendő idő állt rendelkezésre ahhoz, hogy a 22 játékos megfelelő játékidőt kapjon.

Orbán Kolos volt a győzelem kulcsa, a 17. születésnapját áprilisban ünneplő támadó duplájával nyert a Puskás Akadémia. Az első találat igazán pazarra sikeredett Retter Szilárd a bal szélen előbb pazar mozdulattal megkerülte védőjét, centerezése után pedig Orbán egy csel után, három védővel a nyakán a jobb sarokba tekert. A csehek egy szabadrúgás után szépíteni tudtak, ám megint jött Orbán, és Kanócz Attila beadása után befejelte a győztes gólt. A csatár korábban hátvédként játszott, nem hiába került a támadósorba...

– Ezt a szép játékot szeretnénk átmenteni a Puskás–Suzuki-kupára, és szeretnénk megnyerni a tornát – szögezte le Orbán Kolos.

Kiss Márton, a legénység edzője elégedett volt a főpróbán mutatott teljesítménnyel, tudatos, jó játékot nyújtott együttese.

– A srácok egyre jobban a saját gondolataikba már be tudták építeni a csapattársakat is, ami előnyére válik a játékunknak. A hátralévő pár napban még javítunk, amin lehet – mondta a szakvezető.

Az idei Puskás–Suzuki-kupán a házigazdával tavaly döntőt vívó Sporting, valamint a 2019-es győztes brazil Flamengo is visszatér. Ismét köszönthetjük a négyszeres győztes Real Madridot, a három fináléig jutó görög Pana- thinakoszt, és a Budapest Honvédot, amely ötször nyerte meg a tornát. Az újoncok között a Dinamo Kijev mellett a Dunaszerdahely együttese debütál.

A csapatokat ezúttal is két négyes csoportba sorolták. A címvédő házigazda a Dunaszerdahely ellen kezd, majd Panathinaikosz, és a Real Madriddal játszik kvartettjében.

A csoportmeccseket június 2–5. között rendezik, a helyosztókra pünkösdhétfőn kerül sor. 

CSOPORTBEOSZTÁS
A csoport 
DAC 
Panathinaikosz 
Real Madrid 
Puskás Akadémia 
B csoport 
Flamengo 
Sporting CP 
Dinamo Kijev 
Budapest Honvéd-MFA 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában