Labdarúgás

2022.05.14. 11:41

PAFC-Budapest Honvéd: második vagy harmadik hely?

Mindkét csapat szempontjából komoly téttel bír a vasárnap 16 órakor kezdődő Puskás Akadémia– Budapest Honvéd találkozó. Az együttesek sorsa nem csak saját kezükben van.

Németh Krisztián

Puskás Akadémia esetében kedvezőbb előjelű, bár hasonlóan komoly a tét. Az utóbbi időszak döntetlenjeinek következtében a Kisvárda két pont előnybe került a PAFC előtt, így a felcsútiak a harmadik helyre szorultak. A története legjobb szezonját teljesítő Kisvárda számára egy pont valószínűleg, három biztosan elég az ezüstéremhez. A képlet egyszerű: ha a szabolcsiak a PAFC–Honvéd találkozóval egy időben zajló hazai Zalaegerszeg elleni mérkőzésen nyernek, akkor nem változik a sorrend a dobogón, és a kék-sárgák a tavalyi ezüstérem után a bronzéremmel kell hogy beérjék. 

Ha a várdaiak döntetleneznek, és a PAFC győz, a felcsútiak azonos pontszámnál a győzelmek számát tekintve beérnék riválisukat, de jelenleg öttel rosszabb a gólkülönbségük… A legoptimistább és leglehetetlenebb forgatókönyv az ezüstéremre, hogy akárcsak a a tavalyi utolsó fordulóban, a PAFC gólparádét rendez, és öt gólt vág, mint anno a kieső Budafoknak, és a Kisvárda bukik otthon. Ne feledjük, a Budapest Honvéd az élvonalbeli tagságának megőrzéséért fog harcolni a Pancho Arénában! 

Visszafogott teljesítményük és az MTK megtáltosodása miatt veszélybe kerültek a piros- feketék, akiknek egyetlen pont elég a bennmaradáshoz. Egyébként a legutóbbi négy mérkőzéséből hármon is döntetlent játszottak. Ha a Debrecen a szintén egy időben zajló találkozón a fővárosban nyerő helyzetbe kerül, és győz, megnyugodhatnak a Honvédnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában