Kézilabda

2022.05.08. 12:53

Nyolcgólos vereséget szenvedett az Alba Fehérvár KC

A női kézilabda NB I K&H Liga 24. fordulójában az Alba Fehérvár KC nyolcgólos vereséget szenvedett a Váci NKSE csapatától.

Káldor András

Nem Besszer Borbálán (fekete) múlott az Alba veresége

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Váci NKSE – Alba Fehérvár KC 36–28 (18–15)
Vác, 450 néző.
Vezette: Paska, Vastag
Váci NKSE: Pásztor – Diószegi 1, Hámori 2, Kuczora 8 (4), Helembai 3, Kácsor 7, Schatzl Natalie 5. Csere: Bukovszky (kapus), Ballai B. 4, Pint, Grosch 1, Pálffy, Aron, Ferenczy F. 2, Világos, Szondi, Kovalcsik 3. Vezetőedző: Ottó Katalin
Alba Fehérvár KC: Tóth Nikolett – Töpfner 2 (1), Boldizsár, Bardi 1, Besszer 11 (1), Utasi 4, Takó 2. Csere: Kubina (kapus), Afentaler, Domokos, Gerháth 3, Ohjama, Szarka 1, Varga E. 4. Vezetőedző: Józsa Krisztián
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/2
 

Az első negyedórában kiegyenlített küzdelemben, még előnybe is került az egész mérkőzésen kiváló teljesítménnyel kirukkoló Besszer Borbála találatával az Alba, 7-8. Ezt követően sem lehetett panasz a fehérvári lányokra, tartották magukat, csak a szünet előtt négy perccel rázta meg magát a vendéglátó és mehetett háromgólos előnnyel pihenőre. Sokáig úgy tűnt még esetleg több is lehet fehérvári részről a meccsben, de a 40. percet követően fokozatosan nagyobb sebességre kapcsolt a Vác, és hat-hétgólos vezetést alakított ki. Ez később felkúszott nyolcra, majd kilencre, de végül megúszta a még nagyobb arányú vereséget a Fehérvár.


– Sokkal szorosabb eredményt szerettünk volna elérni, és magunknak be is bizonyítottuk az első félidőben, hogy tudunk jól játszani. A szünet előtt a saját buta hibáinkból a Vác csinált egy öt nullás sorozatot, és a fordulás után sem tudtunk változtatni, nagyjából tizenöt perc alatt elintéztük saját magunkat. – értékelte a találkozót Józsa Krisztián vezetőedző.


- Csalódott vagyok nem sokkal több volt ebben a mérkőzésben. Nem állt úgy össze a védekezésünk ahogy szerettük volna,  sok technikai hibát vétettünk sok indítás gólt kaptunk, ezek okozták a vesztünket. – mondta a mérkőzés legeredményesebb játékosa, Besszer Borbála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában