Jégkorong

2022.05.17. 20:36

Némileg szűkült az ellenfelek köre

A Hydro Fehérvár AV19-re a bajnokság mellett egy komoly megmérettetés vár, hiszen Kevin Constantine alakulata a Bajnokok Ligájában is indul majd. A szervezők elkészítették a csapatok kalapbeosztását, így valamelyest szűkült a kör a lehetséges ellenfeleket illetően.

Beke Zsombor

Forrás: MW Archív/Árvai Károly

Míg a vezetőség a csapat megerősítésén dolgozik és folyamatosan érkeznek a bejelentések az együttes háza tájáról, addig a klubon kívül is történnek az események. Egyrészről jól halad az új „otthon” építése, másrészről pedig elkészült a CHL, azaz a jégkorong Bajnokok Ligájának kalapbeosztása. A Hydro Fehérvár AV19 történelmi szezonja után a következő sem lesz semmi, hiszen a kék-fehérek első alkalommal szerepelhetnek az európai klubporond nívós sorozatában.

1. kalap: Rögle (svéd), Färjestad (svéd), EV Zug (svájci), Eisbären Berlin (német), Tappara (finn), Ocelári Trinec (cseh), Red Bull Salzburg (ICEHL), Lulea (svéd)

2. kalap: Fribourg-Gottéron (svájci), Red Bull München (német), Jukurit (finn), Mountfield HK (cseh), Villach (ICEHL), Skellefea (svéd), Zürich Lions (svájci), Grizzlys Wolfsburg (német)

3. kalap: Ilves (finn), Sparta Praha (cseh), Hydro Fehérvár AV19 (ICEHL), Frölunda (svéd), Rapperswil-Jona (svájci), Straubing Tigers (német), TPS (finn), HC Davos (svájc)

4. kalap: Belfast Giants (brit), Grenoble (francia), Slovan Bratislava (szlovák), Stavanger Oilers (norvég), GKS Katowice (lengyel), Aalborg Pirates (dán), Olimpija Ljubljana (ICEHL), Comarch Cracovia (lengyel).

Ami biztos, hogy a magyar válogatott egyik vezére, Sebők Balázs nem néz farkasszemet honfitársaival, ugyanis klubja, az Ilves egy kalapba került a Fejér megyeiekkel, azaz nem sorsolhatják össze őket egy csoportba, de szintén nem találkozhat a Volán ligariválisokkal sem. A sorsolást május 25-én, az elit világbajnokság helyszínén, Tamperében rendezik meg, ahol a 32 fős mezőnyt nyolc, négycsapatos kvartettbe osztják majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában