Az utolsó fordulóra marad a döntés

2022.05.15. 19:27

Még nincs meg az Aqvital Csákvár bennmaradása

A Merkantil Bank NB II 37. fordulójában újabb fontos összecsapást játszott az AFC Csákvár együttese, de a Soroksár SC-t nem tudta legyűrni.

Káldor András

Kemény csatában kerekedett felül a Soroksár (fehér)

Soroksár SC – AFC Csákvár 2-0 (1-0)
Soroksár, 400 néző
Vezette: Ducsai József (Varga Gábor, Máyer Gábor)
Soroksár SC: Major B. – Nagy O. (Ternován, 73.), Csontos, Gyömbér, Valencsik – Katona M., Hudák (Haris, 73.) – Redzic (Ladányi, 91.), Lőrinczy, Szerető (Magyari, 62.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter.
AFC Csákvár: Auerbach – Dulló, Vaskó, Karacs, László – Derekas, Ominger – Torvund (Tamás N., 70.), Kártik (Magyar Zs., 65.), Baracskai (Mim, 56.) – Takács T. (Molnár R., 65.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gól: Lovrencsics B. (10.), Redzic (82.)
Kiállítva: Derekas (87.)

Bár a tabellán elfoglalt helye alapján úgy tűnik, hogy a Csákvár már megmenekült a kieséstől, valójában kissé csalóka a kép. Ugyanis nem kevesebb, mint hét csapat van abban a veszélyzónában, amely végén akár elbúcsúzhat a második vonaltól. Ebben a versenyben érdekeltek a kék-sárgák is, éppen ezért az eddig stabilan szereplő és a 10. helyen álló Soroksár elleni csatába a pontszerzés reményében utazott a Fejér megyei legénység.

A 6. percben láthattuk az AFC első kecsegtető helyzetét, Baracskai Roland baloldali beadását Takács Tamás készítette le Ominger Gergőnek, akinek a 10 méterről megküldött lövésébe belelépett Gyömbér Gábor. A labda Torvund Alexander elé pattant, aki azonban addig totojázott az ötösön, amíg odaértek a hátvédek. A 10. percben viszont a házigazdák már gólnak örülhettek, amelyet hathatósan támogatott ebben a Csákvár. Baracskai vesztett labdát a felezővonal közelében, Nagy Olivér elvette tőle, majd nyomban indította a lesgyanús helyzetben kiugró Lovrencsics Balázst, aki 10 méterről a bal sarokba lőtt, 1-0. Nem egészen öt perccel később Torvund legyőzte védőjét, középre csavart, érkezett Baracskai, és 8 méterről a keresztléc fölé fejelt. A 24. percben Baracskai szabadrúgását Takács T. középre fejelte, ezt Torvund 6 méterről a hálóba lőtte, ám az asszisztens lest jelzett. A 32. percben Baracskai jobb oldalról beküldött szabadrúgását Vaskó Tamás 4 méterről bólintotta kapura, de talán Major Barnabás sem tudja hogyan érte el, és tolta ki oldalra a labdát.

Rögtön a szünet után támadólag lépett fel az AFC, a 47. percben Kártik Bálint 11 méterről ellőtte a labdát a bal kapufához, Major B. azonban bravúrral szögletre hárított. Aztán a 71. percben Lőrinczy Attila 22 méteres szabadrúgását Auerbach Martin óriási bravúrral védte. A 81. percben előbb Vaskó fejelhetett volna gólt, a kontrából pedig Damír Redzic volt eredményes, 2-0. A 87. percben a szabálytalankodó Derekas Zoltán második sárga lapja után megkapta a pirosat, és korábban fejezte be a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában