Az Alba kosarasai Sopronban

2022.05.23. 16:31

Már kedden lezárhatják a negyeddöntős párharcot

Kedden, 19 órakor vívja a negyeddöntő harmadik mérkőzését az Alba Sopronban. Ha a Fejér megyeiek nyernek, készülhetnek az elődöntőre.

Horog László

Fotó: Nagy Norbert

Múlt szerdán, hosszabbítás után 91-90-re nyert a Fehérvár a hűség városában, a hektikus meccs jelentős részében a vendégek álltak győzelemre, aztán a nyugatiaknak állt a zászló, végül az Alba győzött. Szombaton, a Gáz utcai csarnokban nem voltak nyitott kérdések, 87-72-re nyertek Matthias Zollner tanítványai, akik a meccsen elléptek harminc ponttal is, a végén kicsit kiengedtek, de így is őrizték a megnyugtató különbséget. Kedden a fehérváriak lezárhatják a negyeddöntőt, a küzdelem az egyik fél három sikeréig tart.

A kék-fehérek irányítója, Pongó Marcell jól játszott, 12/3 ponttal zárta az összecsapást.

– Nem volt vita, negyven percen át kontrolláltuk a mérkőzést, úgy érzem, teljesen megérdemelten nyertünk. Sok labdaszerzésünk volt, ebből folyamatosan tudtunk indulni. Kedden szeretnénk lezárni a párharcot, ezzel a céllal utazunk a hűség városába.

A hátvéd, Takács Milán két triplát szórt a mérkőzésen, mindegyiket a sarokból. Reméli, gyorsan lerendezik a rájátszás első körét.

– Megérdemelten nyertünk, végig domináltunk, nagyon jó energiával játszottunk, igazi csapatként harcoltunk, mindenki kivette a részét a sikerből. Jól állunk, 2-0-ra vezetünk, még egy győzelem kell, remélem, azt kedden, Sopronban megszerezzük, ott leszünk a legjobb négy között, ami egyértelmű elvárás velünk szemben. A szombati, meggyőző siker önbizalmat adott, de nem szabad elbizakodottá válnunk, ugyanúgy kell a következő meccsen is teljesítenünk, ahogy tettük legutóbb, hazai pályán. Megnyertük a lepattanó csatát, gyorsan lendültünk támadásba, sikerült könnyű kosarakat szereznünk.

A soproniak kulcsembere, E.J. Montgomery 9 pontot jegyzett a Gáz utcában, Reméli, életben maradnak. – A hétvégén rosszul kezdtünk, a hazaiak könnyű kosarakat szereztek tranzíciós játékból, a lepattanóknál is egyértelműen jobbak voltak, megérdemelten nyertek. Kedden jobban kell játszanunk hazai pályán. Nem adjuk fel.

Kostas Flevarakis, az SKC mestere reméli, pénteken újra eljönnek Fehérvárra. Ez azt jelentené, a hét elején 2-1-re alakítják az állást.

– Legutóbb a fehérváriak egyértelműen jobbak voltak. A szezonban voltak időszakok, amikor nagyszerűen meneteltünk, folyamatosan fejlődtünk. Szombaton nem találtuk a ritmust, nem harcoltunk, nem küzdöttünk úgy, ahogy korábban. Kedden újabb meccs jön, sokkal jobban kell játszanunk, természetesen nem adjuk fel, mindent megteszünk, hogy szépítsünk a párharcban. Nagyon remélem, pénteken eljövünk Fehérvárra.

A fehérváriak szakvezetője, Matthias Zollner érthetően elégedett az eddigi produkcióval.

– Sopronban nagyon nehezen nyertünk, hazai pályán könnyen, jó energiával játszottunk végig. A párharcban 2-0-ra vezetünk, de még semmi sem dőlt el, úgy utazunk kedden Sopronba, mintha 0-0-ra állnánk. Ugyanúgy kell küzdenünk, ahogy tettük a Gáz utcában, jó lenne a következő meccsen lezárni a negyeddöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában