Tangó, rumba, keringő

2022.05.20. 15:12

Közel 350 pár indult az idei Lászlóvill Kupán

Nagy nap jött el a székesfehérvári Laguna Kulturális és Tánc Sport Egyesület életében: ma rendezik meg huszadik alkalommal a Lászlóvill Kupát.

Németh Krisztián

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezúttal is a Köfém sportcsarnok ad otthont a pénteki, egész napos versenynek, amelyen a legkisebb korosztály, a tapasztaltabbak, és a hazai versenytánc krémje is parkettre lép. A Lászlóvill Kupa gyakorlatilag fogalommá vált a hazai versenytáncban, ezt jól mintázza az indulók száma is.

- Annak idején az első versenyünkön, amely még „csak” országos bajnokságként funkcionált, körülbelül 100 pár indult. Immáron mintegy 350 párossal számolunk - tudtuk meg Szilner Tibortól, a házigazda egyesület elnökétől. - Hosszú ideje már magyar ranglista versenyeket rendezünk, amely nívósabb, mint az országos bajnokság. Itt gyűjthetnek értékes pontokat a kettősök ahhoz, hogy nemzetközi versenyeken szerepelhessenek. Nagyon szívesen jönnek hozzánk az ország minden pontjáról. Komoly presztízsre tett szert a Lászlóvill Kupa.

Ahogy az lenni szokott táncstílusok egész garmadáját vonultatja fel az országos mezőny, köztük a több fehérvári páros is.

Csak a rend kedvéért az úgynevezett standard táncok: az angol keringő, a tangó, a bécsi keringő, a slowfox, és a quick step. A latin-amerikai táncrendben pedig a szamba, csacsacsa, a rumba, a paso doble, és a jive szerepel. Valamennyit jól meg lehet figyelni pénteken  Köfém Sportcsarnokban!

Délelőtt, és napközben a fiatalok versenyeznek, délután, és az esti programban már a tapasztaltabbak. A legrangosabb mezőny az esti órákban lép parkettre felnőtt standard táncokkal. A verseny reggel kilenckor kezdődik a versenyt, és este tizenegy óráig tart. A legnívósabb párosok 19 órától mutatkoznak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában