Labdarúgás

2022.05.22. 18:09

Kijelölték a kispályás minifutball-válogatott keretet

Nagy Lajos szövetségi kapitány kijelölte a magyar minifutball-válogatott keretét a kassai Eb-re, az utazó csapat tagja Juhász Roland és Czvitkovics Péter is.

Horog László

Juhász Roland (b) jól érzi magát újra válogatott mezben

Forrás: Minifutball

A két korábbi válogatott futballista, Czvitkovics Péter és Juhász Roland a labdarúgás nagypályás verziója után a kispályán is tagja lett a címeres mezes együttesnek. Előbbi húsvétkor Bécsben mutatkozott be egy nemzetközi tornán, azonnal gólkirályi címet szerzett. Juhász Roland két héttel később, a szlovákok ellen Csepelen vívott két felkészülési meccsen debütált, Czvitkovics Péter sérülés miatt ezúttal nem lépett pályára. A nemzeti együttes előbb 2-1re győzött, majd 4-1-re kikapott az Eb-­házigazda Szlovákiától. 

Magyarország – Szlovákia 2-1 (2-0), gólszerzők: Csoszánszky, Seregy, ill. Duraci. 

Magyarország – Szlovákia 1-4 (0-2), gólszerzők: Bozsoki, ill. Dudas, Belis, Duraci, Dzibela. 

A válogatottban most debütáló Juhász Roland támadóként bizonyíthatott Szlovákia ellen. – Meglepetésként ért, hogy támadóként jutottam szóhoz, jól éreztem magam a pályán. Jó volt újra a Himnuszt hallgatni, továbbá érezni azt a meccs előtti drukkot, ami korábban is mindig megvolt, amikor pályára léptem. Az első találkozó első félidejében kifejezetten jól játszottunk, a második összecsapáson a szlovákok magabiztosabban járatták a labdát. A felkészülési meccsek rávilágítanak azokra a hibákra, amiket az Eb-ig ki kell javítanunk – jegyezte meg Juhász Roland. 

A szakvezető, Nagy Lajos kijelölte tizenöt fős keretét a június 4–11. között Kassán megrendezendő Európa-bajnokságra, a mieink a csoportmeccseken Ukrajnával, Törökországgal és Portugáliával találkoznak. A keret: Bohony Bálint, Tajti Bence (kapusok), Barabás Miklós, Bita László, Bozsoki Imre, Csoszánszky Dávid, Czvitkovics Péter, Dunai András, Fülöp Viktor, Juhász Roland, Kovács Gergely, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Sós Márkó, Suscsák Máté (mezőnyjátékosok).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában