Frissen Fejérből

2022.05.28. 11:12

Kerékpárverseny zajlik Nagyvelegen (videó)

Tíz százalékos emelkedőkre tekernek fel a nagyvelegi kör kerékpárosai. Ez az első kerékpárverseny, amit a Bakonyban bújó településen tartanak és laikus számára talán nem véletlen, hogy eddig nem volt ilyen ugyanis rendkívül meredek, nyolc-tíz százalékos emelkedőket kell leküzdeniük a versenyzőknek.

Palocsai Jenő

Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Ugyanakkor Skoff Gábortól, a rendezvény szervezőjétől megtudtuk, hogy a profik számára a pálya rendkívül jó, gyors, az aszfalt minősége kiváló. A három különböző távon induló mezőny számára igazán megfelelő terep és valódi kihívás, itt-ott trükkös részekkel vagy szakaszokkal, amikre mindig időben figyelmeztetnek a burkolati jelek.

Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Kosárszki József polgármester elmondta, hogy bízik abban hogy jól vizsgázik a nagyvelegi pálya. Ha igen, akkor megtörténhet, hogy a jövőben rendszeres látogatói lesznek a kerékpárosok a községnek.

Mint megtudtuk a Bakonyban kanyargó pálya hossza 20 km, amit a hosszú távúak négyszer, a középtávot választók két alkalommal,  a rövidtávon indulók egyszer tesznek meg. Az érintett útszakaszokat nem zárták el a forgalom elől, tehát Nagyveleg és térsége elérhető autóval, ám ha valaki arra jár, akkor megfelelő óvatossággal közelítse meg a falut.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában