Foci

2022.05.04. 16:15

Jubilál a Puskás-Suzuki kupa, jön a Real Madrid

Június 2. és 6. között kerül sor a 15. Puskás-Suzuki Kupára, a világ egyik legerősebb U17-es futballtornájára.

Németh Krisztián

Már a 15. Puskás–Suzuki-kupát rendezik Felcsúton

Forrás: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

2008-ban indult útjára a Puskás-Suzuki Kupa története, és a járvány miatti egy év kihagyással együtt 15 éves múltra tekint vissza.

– A legnagyobb pünkösdi ajándék volt számomra a tavalyi győzelem – mondta az esemény sajtótájékoztatóján Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia kuratóriumának elnöke, emlékezve csapata első győzelmére. – A Magyar Suzuki kezdetektől fogva támogatja a tornát, ennyi idő még egy házasságban is jelentős. A legnagyobb siker, hogy 15 éven keresztül meg tudunk rendezni egy ilyen világszínvonalú tornát. A cél, hogy a rendezés legyen kiváló, és a Puskás Akadémia megint ott tudjon lenni a döntő közelében. Képesek vagyunk erre, mert már hétszer sikerült bekerülnünk a fináléba.

A járványhelyzet után a Real Madrid első szóra visszatért a mezőnybe, a Dinamo Kijev részvétele pedig adta magát. Liszkai Dezső, a Puskás Akadémia igazgatója kiemelte, hogy a torna különlegességét az is adja, hogy különböző futballkultúrák találkoznak, ez pedig méltó emléket állít Puskás Ferencnek.

– Amikor kitört a háború, megkereste az ukrán labdarúgó szövetség és a Dinamo Kijev a Puskás Akadémiát, hogy segítsünk a fiatal futballistáknak átjönni Magyarországra, és biztosítsunk számukra sportolási lehetőséget. Az összes kiemelt futballakadémia az ügy mellé állt, több mint ezer ukrán fiatal életét, ellátását, edzését oldják meg.

A Puskás Akadémiával tavaly döntőt vívó Sporting, valamint a 2019-es győztes brazil Flamengo is visszatér idén. A visszatérők között üdvözölhetjük a már említett, négyszeres győztes Real Madridot, a három fináléig jutó görög Panathinakoszt, és a Budapest Honvédot, amely ötször nyerte meg a tornát. Az újoncok között pedig a Dinamo Kijev mellett a Dunaszerdahely együttesét üdvözölhetjük.

A csapatokat ezúttal is két négyes csoportba sorolták. A címvédő házigazda a Dunaszerdahely ellen kezd, majd Panathinaikosz, és a Real Madriddal játszik kvartettjében. A csoportmeccseket június 2-5. között rendezik, a helyosztókra pünkösdhétfőn kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában