Kosárlabda

2022.05.18. 21:48

Hosszabbítás után elvette a pályaelőnyt az Alba

A hűség városában kezdte a negyeddöntőt az Alba kosárcsapata, az idei mumus SKC ellen. A látogatók hosszabbítás után nyertek, 91-90-re.

Horog László

Shaheed Davis büntetője a gyűrűben landolt, az amerikai légiós volt a Fehérvár egyik vezére a soproni negyeddöntőn

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Jonathan Stark és a Lenzelle Smith végre bevethető volt, a két légiós visszatérése nagyban növelte Matthias Zollner variációs lehetőségeit a rájátszás első mérkőzésén. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart, a győztes folytathatja az elődöntőben. A szerda esti, soproni derbi Lukács Norbert közeli ziccerével indult, Myers középtávolról egyenlített, Pongó büntetőire Mack és Sitku hárompontossal felelt, 8-4. Davis hármasa és duplája következett, fej-fej mellett a csapatok, hol a nyugatiak, hol az albások vezettek szűken, Montgomery pontjaival a házigazdák háromra növelték különbséget. Omenaka zsákolt, ezzel közelített, Vojvoda kosarával már vezetett, Stark ziccerével kicsit meg is lépett a Fehérvár, 16-19. Állva maradtak a hazaiak, Fakuade közelről talált be, Stark büntetőit hiba nélkül megoldotta, Davis sem rontott a büntetővonalról, az első negyed végét jelző dudaszó előtt Myers kozmetikázott az eredményen, 18-25. Stark hármasa a gyűrűbe hullt, őrizte magabiztos előnyét az Alba, később Ford közelről javított, Supola betörése nyomán három pontra érkeztek a hazaiak, 25-28. Davis helyett Szabó kapott bizalmat a gyűrű alatt, Fakuade társaságában harcolt, Borisovval és Forddal. Fakuade leült pihenni, Davis tért vissza a parkettre, Vojvoda megmozdulásával ismét távolodtak a látogatók, 25-32. Támadásban kissé tanácstalan volt az SKC, Szabó és Davis jól dolgozott a palánknál, a túloldalon Sitku ügyeskedett, de nem tudott közelíteni a Sopron. Vojvoda dobásai nem értek célt, de a lepattanók a társaknál landoltak. Ford és Montgomery révén két pontja jött a nyugati brigád, Zollner időt kért, 33-35. Egalizált a vendéglátó, Smith kosaraival a Fehérvár volt ötpontos előnyben, időt kért Kostas Flevarakis, az első félidő két, utolsó megmozdulása Myershez és Montgomeryhez fűződött, 39-40.     

Omenaka nem jött ki a második félidőre – az első félidő hajrájában esett a derekára -, hordágyon hagyta el a pályát. Davis, Smith és Fakuade gyorsan beköszönt (39-46), Smith a folytatásban is érezte a ritmust, triplája nyomán közel tízzel meglépett az Alba. A túloldalon Mack kétszer volt eredményes, Fakuade ziccere és Davis trojkája nyomán átlépte a tízpontos határt a Fehérvár, Flevarakis időt kért, 43-54. A koronázóvárosiak diktálták a tempót, Montgomery dupláival zárkózott a határszéli gárda, Zollner időt kért, 49-54. Davis belelendült, fontos pontjai nyomán előbb kiöltötte a nyelvét, majd csendre intette az őt kórusban becsmérlő hazai híveket, időt kért az SKC, 49-58. Aztán a bírók kerültek célkeresztbe a tribünről, őrizte a közel tízpontos előnyt az Alba, a harmadik negyedet Vojvoda és Mack bravúros hármasa zárta, 54-63. Mack tartotta a lelket a határszéliekben,egyedül ő köszönt be, perceken át nem esett kosár, aztán erőre kaptak és egalizáltak a hazaiak, Zollner időt kért, 68-68. Átvette a vezetést a Sopron, aztán az Alba dominált, a rendes játékidő Myers dudaszós hármasa nyomán 78-78-as döntetlennel zárult, következett a hosszabbítás, az Alba heroikus küzdelemben, Vojvoda kulcsfontosságú tripláival végül egy ponttal nyert, 90-91. Folytatás szombaton, Fehérváron.

JEGYZŐKÖNYV

NB I-es bajnokság, rájátszás, negyeddöntő, első mérkőzés

Sopron KC-Alba Fehérvár 90-91 (18-25, 21-15, 15-23, 24-15, h.u. 12-13)

Sopron, Novomatic Arena, vezette, 1300 néző, vezette: Földházi Tamás Péter, Győrffy Pál Attila, Goda László

Sopron KC: Mack 18/12, Myers 23/3, Sitku 8/6, Ford 10, Montgomery 22, csere: Borisov 7/3, Fazekas, Halász, Werner, Supola 2, Takács. Vezetőedző: Kostas Flevarakis

Alba Fehérvár: Pongó 4, Lukács 4, Vojvoda 16/9, Fakuade 12, Davis 18/6, csere: Smith 16/6, Omenaka 2, Szabó 5, Stark 13/3, Takács Milán 1. Vezetőedző: Matthias Zollner  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában