Röplabda

2022.05.26. 13:20

Hazai pályán a fehérvári ifjak

Pénteken délelőtt indul útjára a labda a VOK-ban, ahol a dr. Tarnawa Ferdinánd U19-es Országos Ifjúsági Bajnokság I. osztályának A és B csoportos döntőjére kerül sor.

Káldor András

Az ÉDRA-MÁV Előre (kék) az érmekért száll harcba

Forrás: A klub

A minél jobb bajnoki helyezésért az ifjúsági első osztályban szereplő ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár fiú együttese is pályára lép. Gelencsér Balázs vezetőedző tanítványai ígéretes helyzetből várhatják a hazai döntőt, mivel az alapszakaszban csupán egy pont hátránnyal végeztek a második helyen a KESI csapata mögött, miután a fehérváriak tizenkét győzelemmel és két vereséggel zártak.
A kék-fehérek a torna első napján előbb az „A” csoportban a Pénzügyőr SE-vel, majd a Dunaújvárosi SE RA-val gárdáival találkoznak. Előbbi összecsapás 10 órakor, míg a második, megyei rangadó 16 órakor kezdődik.
A csoportkör győztesei automatikusan elődöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a másik csoport harmadikjával vívnak keresztjátékot a legjobb négy közé jutásért május 28-án, szombaton, amely után még aznap megtartják az elődöntőket is. A helyosztókat pedig május 29-én, vasárnap rendezik meg, szintén a VOK-ban.
- Tavaly nem sikerült döntőbe jutnunk, idén viszont igen és bízom benne, hogy ez, illetve a hazai pálya plusz erőt ad. Hiszem, hogy mindent beleadnak majd a háromnapos tornán, és azon lesznek, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el - hangsúlyozta Gelencsér Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában