Futás

2022.05.27. 11:00

Hajas Betti kemény, akár a titán

Annak idején atletizált, a sport szeretete anyukaként reaktiválta: Hajas Bernadett a Honvéd Szondi SE színeiben sorra nyeri az a futóversenyeken az érmeket.

Németh Krisztián

Belehúzott idén az érem- és serleggyűjtésbe!

Forrás: Hajas B.

Egy csípős januári napon Betti a fővárosban, a 7. Zúzmara futófesztiválon hallotta a hangosbemondótól, hogy féltávnál a 3. helyen áll. Napjaink egyik pop slágere, a „Titanium” is dübörgött a hangszórókból. Azóta ez a kedvenc dala, amelynek refrénje a négygyermekes anyuka keménységét is mintázza: 5 kilométer után sem adta alább, és a hölgyek között a harmadik helyet szerezte meg.

– Azért volt nagy siker számomra, mert nem korosztályonként, hanem egyben értékelték az eredményeket, 41 éves anyukaként ez nagy eredmény számomra – meséli Hajas Betti. – A legnagyobb kihívásnak a Gánt Trail bizonyult, mert nagy volt a szintkülönbség. A terepfutás körülményeire csak keveset tudtam készülni, ennek ellenére sikerült a 3. helyet megszereznem. Az egyik legnagyobb sikeremnek a móri Ezerjó félmaratont tekintem, ahol megnyertem a 10 kilométert.

Forrás: Tóth Gábor

Gyerekkorában versenyszerűen atletizált az ARAK-ban közép-, és hosszútávfutóként.

– 37 évesen, a harmadik gyermekem után 13 kiló plusz volt rajtam, elég nehezen viseltem. Kezdetben a Nyitott tornatermek foglalkozásaira jártam, ezt egészítettem ki futással. Hamar visszajött a gyerekkori versenyszellem, ezért versenyeken is rajthoz álltam! Elkezdtem keresni a lehetőséget, hogy csatlakozzak egy klubhoz, amelyben edző irányítja a felkészülésemet, így találtam rá a Honvéd Szondi SE triatlon szakosztályára, ahol Takács Péter vezetésével december óta edzek.

Belehúzott idén az érem- és serleggyűjtésbe!
Forrás: Hajas B.

Családja a futóversenyeket családi programokkal, kirándulásokkal egészíti ki. Férje, a rádiós műsorvezető Németh Gábor, és a gyerekülésben a legkisebb, három és fél éves lurkóval sokszor biciklin kíséri feleségét edzés közben. A három nagyobb fiú is sportos: futball, vívás, mezei futás is szerepel a családi palettán.

– Gábor igyekezett úgy alakítani a munkáit, hogy részt tudjak venni a futóedzéseken, hálásan köszönöm neki! Szeretnék példát mutatni a gyermekeim számára, hogy a befektetett munka megtérül!

Forrás: Hajas Bernadett

Betti elsősorban anya és dolgozó nő, csak akkor fut, amikor ideje van rá. Például, amíg a gyereknek fociedzése van, addig a Bregyóban rója a köröket. A Szondival nyáron csapatban áll rajthoz Ultra Tisza-tó versenyen, csapattal nyáron, nagy álma a félmaraton teljesítése versenykörülmények között, ősszel ezt az célját is teljesíteni fogja, hiszen kemény, akár a titán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában