Ökölvívás

2022.05.24. 12:02

Frank Dominik készülhet az Eb-re

A Fehérvár Küzdősport SE ökölvívói két arany- és három bronzérmet hoztak el az Utánpótlás Magyar Kupáról.

Ferencz Balázs

Frank Dominik különdíjat is kapott (jobbra lent)

Forrás: FKSE

Turós Arnold vezetőedző hat fehérvári bunyóssal utazott el a Magyar Kupa négynapos megmérettetésére. Az Utánpótlás MK keretében serdülő és junior korú ökölvívók léptek ringbe. A Fehérvár Küzdősport SE lajstroma két arannyal és három bronzzal bővült. 

Az U12-es korosztályban Bajcsi Flóra nem talált legyőzőre, a dobogó legfelső fokára állhatott. A serdülők 54 kilogrammos súlycsoportjában Frank Dominik remek bunyóval rukkolt elő, s minden ellenfelét legyőzte. A serleg mellett maradandó lehet számára az elismerés, hogy a Magyar Kupa legjobb mérkőzésének választották a döntőbeli csatáját, valamint hogy ezzel a diadallal kvalifikálta magát a serdülő Európa-bajnokságra készülő válogatott csapatba.

Szintén a serdülők 54 kg-s mezőnyében Turós Levente a harmadik helyen zárt. Junior 66 kg-ban Fekete Leon bronétemig jutott, s ugyancsak bronzot hozhatott haza a junior 75 kb-ban öklöző Sárosdi Patrik is. Serdülő 57 kg-ban Kalocsa Zoárd az 5. helyen fejezte be a kupa-küzdelmeket.

- Elvárások leginkább csak Frank Dominiktól voltak, mert ő másodéves serdülőként megfelelő fizikummal és rutinnal rendelkezik ahhoz, hogy igazán nagyot alkosson. A többiek eredménye csak hab a tortán. Sárosdi Patrik esetében is kalkulálható volt a jó eredmény,  de nem volt elvárt - értékelte röviden a fehérváriak teljesítményét a tréner, Turós Arnold.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában