Frissen Fejérből

2022.05.10. 20:00

Előadást tartottak a Liu testvérek a Corvinus fehérvári campusán

A Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári campusának meghívásának tettek eleget a Liu testvérek, az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok gyorskorcsolyázók, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor.

Ferencz Balázs

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A két szezon közti pihenőjüket töltik, így szabadon, az edzéseket egyelőre feledve tett látogatást a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári campusán Magyarország első egyéni téli olimpiai bajnoka, kétszeres ötkarikás aranyérmes, kétszeres világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang, valamint testvére, az egyszeres olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok Liu Shaolin Sándor. A Liu Brothers brandet épít, s ennek megfelelően hozták formájukat az FTC gyorskorcsolyázói. Nyitottan fogadták a BCE hallgatóinak érdeklődő, s felkészült kérdéseit, s a tőlük megszokott őszinteséggel, intelligens humorral fűszerezve adtak választ.


Shaolin Sándor beszélt arról, hogy egy sportolónak előbb a kudarcok feldolgozását kell megtanulnia, utána a sikerekét. Szót ejtett a 2018-as, váltóban elért olimpiai arany utáni megtorpanásáról, hogy fel kívánt hagyni az élsporttal, de elárulta, a legutóbbi pekingi olimpián történt kizárását sem élte meg kudarcnak, s már Milánóra készül, de kizártnak tartja, hogy vissza tudna vágni Zsen Ce-vejnek.


A debreceni egyetemen tanuló Shaoang elárulta, hogy két éve dietetikus útmutatása szerint étkeznek mindketten, s ez kiváló hatással van a teljesítményükre, kedélyállapotukra is. A sóskát szereti, a gyorséttermi ételeket azonban kerülik a felkészülési és a versenyidőszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában