Jégkorong

2022.05.19. 19:14

Élne az eséllyel Horváth Dominik

A jövő évi ICEHL-szezonra nagy esélyt kapott a 21 éves kapus, Horváth Dominik, hiszen Olivier Roy mellett ő lesz az osztrák ligás csapat másik kapusa. A gárda formálódik, a legfrissebb hír, hogy Anze Kuralt további két évig elkötelezte magát a kék-fehérekhez.

Beke Zsombor

Forrás: Soós Attila

Az elmúlt napokban felgyorsultak az események a Volán háza táján, sorra jönnek a bejelentések a jövő évi keretet illetően. Kapusfronton a következő idényben is egy külföldi - egy magyar kapus felállást lehet majd látni a kék-fehéreknél, Olivier Roy mellett a Titánoknál a tavalyi idényben jól védő Horváth Dominik kapja meg a lehetőséget, aki szezon végén az U25-ös válogatott keretébe is meghívást kapott.

– A tavalyi Titános szezon minden játékos számára nagyon kedvező volt, jó feltételek mellett készülhettünk. Ezért is alakulhatott így az idény második fele, a teljesítményjavulás a játékosok és az edzői stáb rengeteg befektetett munkájának a gyümölcse volt. Úgy gondolom, a tavalyi évből mindenki profitálhatott – tekintett vissza lapunknak a 21 éves hálóőr, majd kitért a következő idényre kapott lehetőségére. – Idén párszor megadódott a lehetőség, hogy beöltözhessek osztrák ligás mérkőzésekre, nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra. Hatalmas élmény volt ilyen játékosokkal együtt lenni. Nagyon boldog voltam, amikor megkerestek a vezetőségtől, hogy jövőre ilyen szinten is számítanának rám. Még bizonyítanom kell, új kihívás előtt állok, de örülök, hogy megkapom a bizalmat és a lehetőséget. Szeretnék minél jobban élni ezzel az eséllyel.

Míg Horváth néhány fiatal társával együtt még jégen készül már a következő szezonra, addig a klub újabb alapember szerződéshosszabbítását jelentette be. További két évig a Hydro Fehérvár AV19 szerelését ölti majd magára Anze Kuralt. A 30 éves szlovén válogatott támadó 2019-ben érkezett Székesfehérvárra, legeredményesebb szezonja az előző volt, ahol 47 találkozón 43 pontig jutott.

– Látom, ahogy évről évre fejlődik a csapat és a tagja szeretnék lenni ennek a fejlődésnek. Jövőre is nagyon erős csapatunk lesz és versenyképesek leszünk a ligában – mondta a klub honlapjának a Hári Jánossal az ellenfél kapujára veszélyes duót alkotó Kuralt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában