Kézilabda

2022.05.27. 13:40

Egy éremért utazik a DKKA - A Kohász a hétvégén a Magyar Kupa négyes döntőjén lép pályára

A Dunaújvárosi Kohász KA kézilabdacsapata komoly célokkal vág neki a hétvégi Török Bódog női Magyar Kupa négyes döntőjének, Vágó Attila éremmel zárná a 2021/2022-es szezont.

Beke Zsombor

Forrás: MW-archív / Szabóné Zsedrovits Enikő

A DKKA kilencedik helyen fejezte be a bajnokságot, az NB I. múlt heti, utolsó fordulója után azonban még nem vonultak pihenőre a Kohász játékosai, ugyanis a hétvégén a gárda érdekelt lesz a Magyar Kupa négyes döntőjében. A sorsolást az erős mezőnyt tekintve sem lehet könnyűnek nevezni, hiszen az elődöntőben a Bajnokok Ligájában menetelő, a végső győzelemre is esélyes Győr lesz Vágó Attila lányainak az ellenfele. A másik ágon az FTC a Siófokkal csap össze, így ha a papírforma beigazolódik, akkor a döntőben a két zöld-fehér csapat csaphat össze, míg a bronzmérkőzésen a DKKA a Balaton-parti együttessel mérkőzhet meg az éremért.

– A szezont megkoronázhatjuk a Magyar Kupa hétvégéjén és egy nagyon szép sikerrel zárhatjuk az idényt. Sporttörténelmileg sokkal nagyobb dolgot érhetünk el, mint ha a bajnokságban egy hellyel mondjuk előrébb végeztünk volna. Abszolút a második napra készülünk, ha a papírforma nem borul, akkor úgy gondolom, hogy a Siófokkal találkozunk majd vasárnap a bronzmérkőzésen. Belőlük készültünk egész héten, a taktikát is hozzájuk igazítjuk – mondta lapunknak a Kohász vezetőedzője, Vágó Attila. –  Lehetünk szimpatikus vesztesek, küzdhetünk azért, hogy tíz gólos különbségen belül érjen véget a találkozó a Győr ellen, aztán másnap a csapat fele lépni alig tudjon. Nem vagyunk túl sokan, ráadásul a program úgy alakult, hogy az első nap mi játsszuk a második mérkőzést, majd másnap a bronzcsata kezdődik előbb, tehát a pihenőidőnk is kevesebb lesz, mint az ellenfelünknek.

A DKKA az idei bajnokságban kétszer találkozott a Siófokkal, Dunaújvárosban 32-26-ra, míg Siófokon 28-21-re nyertek a Balaton-partiak.

–  Siófok egy nagyon jó csapat, tele rutinos, nemzetközi tapasztalattal is rendelkező játékosokkal. Nem lesz egyszerű dolgunk ellenük, a bajnokságban kétszer kikaptunk tőlük, de én hiszek abban, hogy most vissza vághatunk majd és legyőzhetjük őket – zárta gondolatait a Fejér megyeiek vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában