Idegenben kezdenek

2022.05.12. 14:08

Az Alba kosarasai pályahátrányból rajtolnak a rájátszásban

A Sopron ellen győzelemre készültek a koronázóvárosi kosarasok, végül 89-85-ös vereséget szenvedtek a középszakasz utolsó fordulójában, a Gáz utcában.

Horog László

Forrás: Simon Erika

Ezzel eldőlt, Vojvodáék idegenben kezdik a playoff küzdelmeit, ugyanis a Sopron 4., a Fehérvár pedig az 5. pozícióban zárt a felsőházban. Kialakult a negyeddöntők párosítása: Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák, Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, Egis Körmend – MVM-OSE Lions, Sopron KC – Alba Fehérvár. A tervek szerint az első mérkőzésekre jövő szerdán kerül sor, aztán szombaton találkoznak ismét az együttesek. A párharcok egyik csapat három nyert mérkőzéséig tartanak.
 

Matthias Zollner érthetően csalódottan értékelte a hétközi összecsapást.
– Csalódott vagyok, bíztam abban, hogy megismételjük a szolnoki teljesítményt, nyerni szerettünk volna és pályaelőnnyel indulni a rájátszásban. Nem játszottunk elég agresszívan, a Sopron viszont megvalósította ezt. Azt viszont hozzátenném: edzői pályafutásom során nem emlékszem arra, hogy 18 perc alatt egy csapatnak mindössze két személyi hibát fújtak, ez pedig most megtörtént. Az a feladatunk, hogy győzzünk Sopronban a következő derbin. Az biztos, jobban kell játszanunk, mint tettük ezúttal, remélem, legközelebb már nem lesz ennyi hiányzónk.
 

Kostas Flevarakis, az SKC görög edzője szerint követtek el hibákat, de a sikerük jogosságához nem fért kétség.
– Tisztában voltunk a találkozó súlyával, és ezzel a sikerrel jelentős lépést tettünk előre. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk. A győzelem mindig győzelem, amit nem kell megmagyarázni. A mérkőzés elején többször rontottunk, azonban utána átvettük az irányítást. A bajnokság valójában most kezdődik, nagyon örülök, hogy hazai pályán tudjuk kezdeni a negyeddöntős párharcot.
 

A mérkőzés legjobbja a vendégek gólgyárosa, a 33/12 ponttal jelentkező Teyvon Myers volt.
– Különleges összecsapás volt mindkét csapat számára, ugyanis nem mindegy, ki lép pályára először otthon a rájátszásban. Nem kezdtünk jól, de végig küzdöttünk egymásért. Visszajöttünk a meccsbe, úgy gondolom, megérdemelten nyertünk.
 

Takács Milán, a hazaiak hátvédje szerint a vendégek extra dobásai döntöttek.
– A soproniak végig jó energiával játszottak, mi jól kezdtünk, aztán a vendégek extra dobásokkal jelentkeztek és elléptek, futottunk az eredmény után. Nem adtuk fel, küzdöttünk, nagyon közel jöttünk, de ahhoz nem volt elég időnk, hogy fordítsunk. Pályahátrányból kezdjük a rájátszást egy hét múlva, igyekszünk jól felkészülni, a negyeddöntő első meccsén azonnal visszavágni a vereségért.


Pongó Marcell ezúttal gyengébb teljesítményt nyújtott, két pontot szerzett, a 39. percben kipontozódott.
– Jól kezdtünk, korábbi két meccshez képest más védekezési formát választottunk, ami megzavarta a riválist, azonban a szünetben rendezték a sorokat. Visszajöttek a meccsbe, megint sikerült ellépnünk, erre is volt válaszuk, aztán a második félidőben átvették az irányítást. Sok támadó lepattanót szereztek, valamint extra kosarakat dobtak. A cél az, hogy a negyeddöntő első meccsét megnyerjük jövő szerdán, idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában