Közel jártunk az infarktushoz

2022.05.22. 20:30

A szezon legfontosabb meccsét nyerte a Csákvár

A Merkantil Bank NB II 38., záró fordulójában az AFC Csákvár a szezon legfontosabb meccsét játszotta az FC Ajka ellen, melyet a többi találkozótól függetlenül egy góllal megnyert, és bennmaradt.

Káldor András

A bennmaradást érő találatot Mim Gergely (kék) érte el

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Aqvital FC Csákvár – FC Ajka 1-0 (1-0)
Csákvár, 400 néző
Vezette: Erdős József (Horváth Zoltán, Kovács Gábor)
AFC Csákvár: Auerbach – Dulló, Vaskó, Karacs, László N. – Mészáros D., Ominger – Komáromi (Baracskai, 69.), Kártik (Makrai, 83.), Mim (Torvund, 70.) – Takács T. (Molnár R., 60.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Görgényi, Tar, Csemer – Tóth G., Lehoczky – Csizmadia, Sejben (Vogyicska, 46.), Gaál (Murka, 76.) – Szarka (Dragóner F., 76.). Vezetőedző: Kis Károly.
Gól: Mim (13.),
A kiesés elkerüléséért hihetetlenül nagy volt a harc. Négy csapatot veszélyeztetett, míg a legutolsó helyen álló Budaörs már csak matematikailag maradhatott másodosztályú. Mondjuk azt, hogy az AFC útja sem volt rózsaszirmokkal kikövezve, hiszen azon múlott a bennmaradás, hogyha nyernek az Ajka ellen, vagy ha döntetlent játszanak, és a Szolnok, Békéscsaba kettősből legalább az egyik nem nyer. Vereség esetén pedig a Szolnok nem szerez egy pontnál többet. Szóval ment a matek a találkozó előtt, éppen ezért rendkívül fontos lett volna, hogy a vendéglátók minél jobb eredményt érjenek el a hat forduló óta veretlen Ajkával szemben.
Kétségtelenül a tétnek megfelelően indult a meccs, előbb Csemer Gyula labdája pattant kis híján Szarka Ákosról a hazai kapuba, majd Takács Tamás kétszer is ziccerbe került. Aztán a 13. percben Komáromi György megiramodott a baloldalon, beadását Mim Gergely 5 méterről lőtte okosan az elmozgó Horváth Dániel mellett a jobb alsóba, 1-0. A 30. percben Csemer átadásából Gaál Bálint az ötös sarkáról a kapufát találta telibe, a kipattanóba Auerbach Martin bravúrosan kitenyerelte, majd Szarka elől mentett.  
A szünet után többet kezdeményezett az Ajka, ám a 63. percben Mim kapott labdát a jobb oldalon, kicselezte Csemert, belőtt labdáját Molnár Rajmund kapura csavarta, amely túljutott Horváthon, de a gólvonalról végül kifelé pattant. A 85. percben Auerbach vitte a mennybe csapatát, Csizmadia Zoltán lövéseit hárította bravúrral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában