Búcsúzni csakis szépen lehet

2022.05.13. 14:30

A Mol Fehérvár FC a Paksot fogadja

A Mol Fehérvár FC számára már nincs tétje a szombaton 18.30-kor kezdődő szezonzáró összecsapásnak. A Vidi nem mozdulhat már el negyedik pozíciójából, azonban a Paksi FC a Mezőkövesd – Újpest csata eredményének függvényében harcolhat az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 33. fordulójában.

Ferencz Balázs

Forrás: Török Attila

Néhány héttel ezelőtt még minden bizonnyal vérre menő csatát vívott volna egymással a Mol Fehérvár FC és a Paksi FC. A Bognár György vezette tolnaiak erősen kacérkodtak a negyedik – kupadöntős vereségük esetén – nemzetközi porondot érő helyért, mára azonban leeresztettek a szezon végén vezetőedzőjüket vesztő zöld-fehérek. A csakis magyar játékosokkal dolgozó Paks üde színfoltja a honi mezőnynek, sok gól jellemezte meccseiket, a gólokat ontó Ádám Martin régen látott mennyiséggel lesz gólkirály itthon.


S a Paksi FC-nek még egyáltalán nem mindegy, mit játszik a Vidi vendégeként. Ugyanis, ha nem nyer, könnyen hátrébb csúszhat a tabellán. A Mol Fehérvár FC odaért a nemzetközi szereplésre jogosító pozícióba, s ezt örömjátékkal ünnepelné a Sóstón.


– Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat szeretné sikerrel befejezni a szezont, így két, három pontért pályára lépő együttest láthatnak majd a szurkolók szombaton – vélekedett a molfehervarfc.hu-n Jevhen Makarenko, a Vidi középpályása. – A paksiak bizonyára kissé csalódottak az elveszített kupadöntő után, de szerintem ezért is fontos lesz számukra is, hogy szépen fejezzék be az idényt. A mi célunkon azonban ez nem változtat, meg kell szereznünk a győzelmet ellenük. A Paks direkten, sajátos stílusban futballozik és fizikálisan erős játékosokkal rendelkezik, ezekre azonban felkészültünk a hét folyamán. A saját játékunkat kell játszanunk és győzelemmel szeretnénk megköszönni szurkolóinknak az egész szezonon keresztül tartó buzdításukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában