Frissen Fejérből

2022.05.11. 14:40

A magyar bajnok nyerte az első részhajrát a Tour de Hongrien

A kora délutáni órákban Csákvárról rajtoló országúti kerékpáros körverseny első részhajrája magyar sikert hozott, Filutás Viktor zsebelte be a legtöbb pontot.

Németh Krisztián

Forrás: pixabay.com

A mezőny most a Csákvár-Bicske-Biatorbágy-Etyek-Felcsút-Csákvár négyszögben köröz.

Öten szöktek a főmezőnyből, a létszám az első, etyeki részhajrához közeledve három fősre csökkent. A két magyar, Dina Márton (Eolo Kometa), és Filutás Viktor (Adria Mobil) mellett a belga Aaron van Poucke (Sport Vlaanderen) kezdett még jobban hajrázni. A trióból az országúti kerékpározás magyar bajnoka, Filutás Viktor jött ki a legjobban, ő nyerte az első részhajrát. 

A szökevények és mögöttük a mezőny Alcsútdoboz felé közeledik, és még kétszer teszik meg a fentebb említett kört, majd Csákvárról Székesfehérvár belvárosa felé veszik az irányt, ahol a szakasz befutója következik körülbelül háromnegyed hatkor. A Zichy ligetnél lesz a cél, és a dobogó. Kiegészítő programok is várják az érdeklődőket a helyszínen.

Frissítés: 

A magyar bajnok kerékpárosnak szerencsét hozott Bicske

Filutás Viktor az első részhajrá után az első sprintet is megnyerte. Az öt szökevényhez közelebb jött a mezőny, ám Filutás száguldott át először a bicskei járási hivatal előtt, ezzel az első gyorsasági részhajrát is behúzta.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában