A mozgás minden gyógyszert pótol!

2022.05.21. 15:00

A fehérvári színekben versenyző veterán atléta, Weixl Várhegyi László 87. országos bajnoki címe

Nyolcvanhetedik országos bajnoki aranyérmét történelmi nehézsúlyvetésben gyűjtötte be Weixl Várhegyi László, a székesfehérvári Alba Regia Atlétikai Klub versenyzője.

V. Varga József

Weixl Várhegyi László, a fehérvári Alba Regia Atlétikai Klub versenyzője

Forrás: Facebook

A Dobó Világszövetség dobószámai sorakoztak a Tamásiban megrendezett veterán országos bajnokságon. A történelmi nehézsúlyvetésben a versenyzők minden korcsoportban 25,4 kilogramm súlyú kalapácsnak veselkednek neki. A rövidnyelű kalapácsvetés hárompróba három különböző súlyú kalapáccsal zajlik, melyek korcsoportonként változnak. A merevnyelű kalapácsvetésben a serdülőktől a 90 éves korosztályig bezárólag tartanak viadalt a korosztályos szorzók alapján.

Az immár verőcei illetőségű, azonban a fehérvári ARAK színeiben versenyző kiváló veterán atléta, Weixl Várhegyi László történelmi nehézsúlyvetésben országos bajnoki címet szerzett, míg kalapácsvetés hárompróbában (M75-ös korosztály) a dobogó második fokára léphetett fel, a merevnyelvű kalapácsvetés kupa versenyében pedig a 21. hely sikeredett számára. (Az utóbbi szám országos bajnokságát július 9-én rendezik Nagyigmándon.)

Weixl Várhegyi László 1963-ban a Budapest Honvédban kezdte pályafutását, 1969-től a Dunaújvárosi Kohászban versenyzett, majd 1976-ban Székesfehérvárra, a Videotonba került. Amikor később megszűnt az egyesület atlétikai szakosztálya, a régiek 1993 decemberében újból felvették az ARAK (Alba Regia Atlétikai Klub) nevet. 

A veterán atléta – aki ma is aktív tagja a klubnak – 87. országos bajnoki aranyérmét Tamásiban, az országos bajnokságon történelmi nehézsúlyvetésben gyűjtötte be. A sportoló történelmi nehézsúlyvetésben többszörös világbajnok, és amint megtudtuk, 35 éve vegetáriánus. 

Weixl Várhegyi László vallja, hogy a mozgás minden gyógyszert pótol, de olyan gyógyszert még nem találtak fel, amely a mozgást pótolná!

Forrás: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában