Frissen Fejérből

2022.05.12. 07:10

A 198 kilométeres etapon magyar sikereknek is örülhettünk

Csak néhány napra maradtunk száguldó bringások nélkül: a Giro d’Italia után szerdán a Tour de Hongrie mezőnye repesztett végig fél Fejér megyén. Magyar sikereknek is örülhettünk az első, 198 kilométeres szakaszon.

Németh Krisztián

Olav Kooij óriásit hajrázott a Móri úti célegyenesben

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Tour de Hongrie története során először rajtolt Csákvárról, majd három nagy körre indult a térségben. Három hegyi és három sprinthajrá hozott izgalmakat, főleg, hogy a szökevények csoportjában két magyar, Dina Márton és Filutás Viktor is benne volt. Utóbbi a három etyeki kör során az első hegyi részhajrát, majd az első bicskei sprinthajrát is elvitte. Aztán Gántnál, alig több mint 20 kilométerrel a cél előtt bukott, és bár jó pár horzsolást szerzett, nem maradt esélye a hajrára. Micsoda véghajrá volt! Az üldözőket Fehérvár határában utolérte a mezőny eleje, és óriási harc kezdődött az utolsó pár száz méteren. A holland Olav Kooij nyert, Dina Márton az 5., Filutás Viktor a 6. helyről folytathatja.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában