Minifutball

2022.04.04. 18:05

Újra címeres felszerelésben Juhász Roland

A minifutball-válogatott már gyakorol a nyár elején kezdődő Európa-bajnokságra. Meghívót kapott Juhász Roland és Czvitkovics Péter is.

Horog László

Forrás: Micheller Szilvia / Nemzeti Sport-archív

Juhász Roland és Czvitkovics Péter ismét magára ölti a futballválogatott szerelését, ez a dressz azonban más, mint a korábbi. Előbbi 95-ször szerepelt a nagypályás gárdában, utóbbi 10 alkalommal jutott szóhoz. Ismét meghívót kaptak a válogatottba, ám ezúttal a kispályás együttesben szerepelnek, Nagy Lajos irányításával. Rajtuk kívül a hazai kispályás bajnokságban élcsapatnak számító Odin Fiai fiatal tehetsége, Dunai András is lehetőséget kap a bizonyításra.

 

A nemzeti együttes június 4-től 11-ig Kassán lép pályára az Európa-bajnokságon, tehát a tervek szerint Nagy Lajos három újoncot avat a seregszemlén. A válogatott a csepeli bázison tartott legutóbbi tréningjén az újoncok együtt gyakoroltak új társaikkal.

 

– Thomas Sowunmi személyében már szerepelt nálunk korábbi sokszoros válogatott labdarúgó, ő a 2018-ban, Kijevben rendezett Eb-n lépett pályára. Szeretnénk erősebbé tenni válogatottunkat, nemzetközi példák vannak előttünk. 2017-ben, Brnóban az orosz minifoci-válogatott nyerte meg az Európa-bajnokságot, amely tele volt korábbi válogatottakkal, akik játszottak a Bajnokok Ligájában is. Juhász Rolandot és Czvitkovics Pétert jó ideje személyesen ismerem, tisztában vagyok a képességeikkel. A profi focitól évekkel ezelőtt búcsúztak, amatőr státuszba kerültek, gond nélkül szerepelhetnek nálunk, nagyon remélem, erősségei lesznek a csapatnak, Dunai Andrással egyetemben. Czvitkovicsot többször láttam kispályás tornákon, mindig jó teljesítményt nyújtott, Juhász Rolandot szintén jól ismerem, hét évet töltött a MOL Fehérvár FC-ben. Tudom, mire képes a kis területen zajló fociban, az utóbbi időszakban edzőként tevékenykedett, de gyakran beszállt az edzéseken az ilyen gyakorlásokba. Mondhatom, nem lefele, hanem felfele lógott ki a csapatból - jegyezte meg Nagy Lajos.

 

– A szövetségi edző keresett meg, vázolta az elképzeléseit, nem volt ismeretlen számomra a minifoci-válogatott, ugyanis tévében többször láttam őket játszani. Örömmel mondtam igent az invitálásra – mondta Juhász Roland. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában