Karate

2022.04.07. 11:07

Újabb sikereket ért el a Japán Harcművészeti Egyesület

A napokban rendezték meg Pusztaszabolcson a Barátság Kupa versenyt, ahol 10  klub, 151 fő, 68 kategória vett részt. A Japán Harcművészeti Egyesületet 19 fő képviselte és összesen 34 érmet szerzett. Ebből 10 arany, 7 ezüst, 17 bronz született, csapatösszesítésben pedig harmadik helyezést ért el a székesfehérvári klub.

feol.hu

Forrás: A Klub

Eredmények: 

Halmai Roland felnőtt kata, felnőtt kumite 2. helyezést ért el szoros  küzdelmeket követően. 

Osvaldné Sramik Annamária old girl’s kategória, formagyakorlat 1. helyezés ért el, így  aranyéremmel zárta a versenyt. 

Ibriksz Norbert felnőtt formagyakorlatban 3. helyezést ért el, a nála magasabb fokozatú versenyzők között. 

Gál András 14 éves fiú kategóriában, kata 1. helyezet, kumite 3. helyezés,  ahol igen csak szép küzdelmet vívott. 

Kiss Márton 14 éves fiú kategóriában, kata 3. helyzet, kumitében szintén. Kiss Levente 14 éves fiú kategóriában, formagyakorlatban 2. helyezést ért el. 

Kiss Csanád szintúgy 14 éves fiú kategóriában, harmadik helyezésének örülhetett. A  Kiss testvérek kitettek magukért, mindhárom fiú éremmel zárta a versenyt. 

Forrás: A Klub

Hegedűs Zalán 11 éves fiú kategóriában, kata 2., kumite 1. helyezés. Első versenyén küzdelemben végig támadott, így a kategóriája győztese lett. 

Ravaszdi István 12 éves fiú kategóriában, formagyakorlat 1., míg küzdelemben 3. helyezést ért el, ahol nagyon szoros mérkőzéseket tudott le, és jó  támadásokat hajtott végre.  

Bor Krisztián 12 éves fiú B kategóriában, formagyakorlat 1. helyezés, szivacs kumite 2. helyezés. Krisztián végig koncentrált volt a tatamin, ami meg  is hozta az eredményét. 

Csiri Zsadány 8 éves fiú kategóriában, formagyakorlatban, illetve szivacs kumitben is 1. helyezést ért el. 

Csiri Zsombor 9 éves fiú kategóriában, kata és szivacs kumitben is 3. helyzett  lett. A Csiri testvérek végig higgadtan, betartva az edzői utasításokat versenyeztek, így pedig szép eredményekkel tértek haza. 

Sramik Angelika 12 éves lány kategóriában 3. helyezést ért el formagyakorlatban,  illetve kumitben is, ahol taktikailag próbálta javítani az előző versenyén előforduló hibáit, ezáltal szoros mérkőzéseket tudhatott le. 

Lengyel Boglárka kihon, szivacs kumite 3. helyezett, Bogi első versenyén  szépen teljesített. 

Ilyés Kevin kihon 1., szivacs kumite 3. helyezett. A fiatal fiú a versenyen nagyon koncentrált volt, meg is hozta az  eredményt. 

Rezneki András kihon 2., szivacs kumite 3. helyezés. András is első versenyén remekelt, jó eredménnyel, tapasztalattal mehetett haza. 

Forrás: A Klub

Rácz Kamilla 9 éves, kata versenyszámban 2. helyezés, szivacs kumite 3.helyezett. Kamilla az előző versenyén formagyakorlatban vereséget szenvedett, most döntőig menetelt. 

Sütő Áron kihon 1., szivacs kumite 3. helyezés. Áron is első versenyén rögtön aranyéremmel indított. 

Szőke Endre: Kihon 3., szivacs kumite versenyszámban 1. lett, ahol  végig figyelmesen, pontosan dolgozott, Endrének is ez volt az első versenye.

 

- A versenyzők szorgalmasan készültek fel erre a megmérettetésre, és olyan  gyermekek is kipróbálhatták magukat, akik szeptemberben kezdtek, és ez volt az első  karateversenyük. A többiek valamivel rutinosabbak voltak, de akadtak olyan személyek is, akik a covid időszak miatt 1-2 évet hagytak ki a versenyzésből. A formagyakorlatokat, vagy a kihon versenyszámot mindenki a legjobb tudása szerint csinálta, küzdelem közben pedig szép technikákat, kombinációkat hajtottak végre a sportolóink, ezzel értékes pontokat szereztek közben. Természetesen van hová fejlődni még mindenkinek, de a csapat jó úton halad, és igyekszünk kihozni minden tagból a maximumot, és szeretnénk, ha a májusi Fudokan Országos Bajnokságon is ilyen eredményeket tudnánk elérni. A versenyre való felkészítésben rengeteget segített Shihan Török Ferenc, és Sempai Sramikné Osvald Annamária, igazi csapatmunka volt, köszönöm szépen nekik is - értékelte a versenyen látottakat Halmai Roland, az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában