Frissen Fejérből

2022.04.18. 15:30

Szélig: „A legmerészebb álmainkban gondoltuk csak, hogy a döntőig juthatunk”

A Hydro Fehérvár AV19 általános igazgatója, Szélig Viktor értékelte honlapunknak a Volán történelmi idényét.

Beke Zsombor

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Különleges szezont tudhat magáénak a Fehérvár, hiszen a csapat már az alapszakaszban megmutatta, igenis az ICEHL élmezőnyéhez tartozik. A Kevin Constantine edzette gárda öt sikerrel nyitotta az idényt, és ez a lendület később sem hagyott alább. A kék-fehérek gyakorlatilag végig a legjobb öt között álltak a tabellán, de a dobogóról sem csúsztak le túl sűrűn. Az alapszakaszt a harmadik helyen zárta az együttes, majd a rájátszásban történelmet írva kettőnél több mérkőzést nyert a negyeddöntőben, sőt söpréssel búcsúztatta az olasz Pustertalt. Majd a legjobb négy között jött az alapszakaszban pont a Volán előtt végző Villach. A találkozók nagy része kiélezett volt, de a második idegenbeli összecsapáson a pályaelőnyt elvéve 4-1-es összesítéssel masírozott a döntőbe a Fehérvár. Ott aztán a Red Bull Salzburg söpréssel lett bajnok, de mindegyik mérkőzés szoros volt, játékban felvette a versenyt az osztrák kirakatcsapattal az AV19.

– Ha nagyon röviden kellene értékelnem, akkor az a szó jut eszembe, hogy wáó. Tudtuk már a szezon elején, hogy van a csapatban fantázia, de azért azt csak a legmerészebb álmainkban gondoltuk, hogy a döntőig fogunk menetelni és ott is ilyen versenyképes produkcióval állunk elő – nyilatkozta honlapunknak Szélig Viktor. – Megmondom őszintén, még nem ülepedtek le teljesen az élmények. Sportolónál ha elveszíti az utolsó meccset, akkor még utána van benne egy kis keserűség. Még akkor is, ha ez volt a realitás. Voltak mélyebb pontok a szezonban, de jó kezdés után ott tudtunk maradni végig a táblázat elejében, ez nagyon fontos volt. A nehézségekből – itt a sérülésekre és a COVID-ra gondolok – mondhatni szerencsésen jöttünk ki. Nálunk is volt probléma belőle, de vissza tudtunk jönni, mindig volt annyi emberünk, amivel kiálltunk, vagy amikor nem, akkor pótoltuk őket. Nagyon pozitív szezon áll mögöttünk, fantasztikus utazás volt a szurkolókkal, a várossal és a csapattal.

 

Szélig elmondta, hogy szeretnék a csapat magját együtt tartani, fontos, hogy ne kelljen minden évben újraépíteni a keretet. Az együttesre a történelmi szezon után nagy kaland vár ősszel, hiszen a Hydro Fehérvár AV19 indulási jogot szerzett a CHL-be, azaz a Bajnokok Ligájába. A csoportok sorsolását május 25-én tartják majd meg.

– Ez egy teljesen új dolog és nagy kihívás lesz. A szezon elején négy, októberben még kettő találkozó vár ránk a csoportkörben. A ligában is várhatóak változások, így elsősorban ehhez kell nekünk alkalmazkodni. Ami a keretünket illeti, hasonlóképpen szeretnénk a brigádot összerakni jövőre is. Most is akadtak olyan fiatalok, akik az elején kevésbé voltak számításba véve, de előre tudtak lépni az elmúlt hónapokban. Jó az, ha öt sornyi játékosunk van, hiszen aki nem fér be, az a farmcsapatba kaphat lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában