Paralimpia

2022.04.12. 21:54

Nem fújta el a szél Attila céljait a szezon elején

Császár Attila, a Nádasdladányban élő para­kerékpáros két nehéz időfutammal kezdte az idényt. Mint arról korábban hírt adtunk a művégtaggal élő sportoló a paralimpiai szereplést tűzte ki célul.

Németh Krisztián

Császár Attila a szezon második versenyén

Forrás: Császár A.

Mint arról korábban hírt adtunk, a művégtaggal élő, 44 éves sportoló a paralimpiai szereplést tűzte ki célul. Ennek megfelelően a sok egyéni edzés mellett a szezon első versenyein is rajthoz állt. A szeszélyes tavaszt az április 2-i, Dunakanyar környéki versenyen is megtapasztalhatta.

 

– A Tahitótfalu–Kisoroszi–Tahitótfalu-útvonalon kellett teljesíteni a tizennyolc kilométeres időfutamot. öt fok, időnként szemerkélő eső és kellemetlen szél jellemezte a körülményeket – idézi fel a versenyt a kecskeméti KMSE csapatát erősítő versenyző. – Az elrontott rajtom után igyekeztem minél előbb elérni az utazósebességet és a szembeszél miatt különösen figyelni a testtartásomra. A fordító után a hátszelet kihasználva nehezebb áttételt forgatva robogtam a cél felé. Végül 34 perc 2 másodperces idő eredménnyel haladtam át a célvonalon. Ez közel egyperces javulás a 2019-es teljesítményemhez képest!

Punk Adrien és Lengyel Zsófi kettőse a dobogó tetején
Forrás: Császár A.

Attila remélte, hogy a javuló tendencia a hétvégén megrendezett tarjáni XXX. Stop- Cukrászda időfutamon is folytatódik, ám az időjárás keresztülhúzta a számításait.

 

– A 25 kilométeres távon indultam, amelyet 48 perc alatt szerettem volna teljesíteni. Sajnos a viharos szél hamar szétoszlatta a célkitűzésemet. A hosszú hegymenetben a szembeszél dominált, végül 59 perc alatt teljesítettem a távot. A parakerékpáros válogatott csapatból a 15 kilométeres távon látássérültként Lengyel Zsófi és pilótája, Punk Adrien tandemje is rajthoz állt, ahogy a mozgáskorlátozott Szénási Péter is. Mindannyian derekasan helytálltak ezen a szeles és hegyekkel megtűzdelt pályán. Mindenkinek jár az elismerés, aki ezen napon ezt a megmérettetést választotta a meleg szoba helyet – zárta mondandóját Császár Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában