A HFL-rajt után Szerbiába utaznak

2022.04.21. 20:02

Nagyüzem az Enthronersnél

Meg­győző fölénnyel nyert a magyar amerikaifutball-­bajnokság, a HFL első fordulójában a Fehérvár Enthroners. Az NFL kiválasztóját megjárt Zilai János szerint ennek az országosan egyedülálló szakmai stáb az egyik letéteményese.

Németh Krisztián

Megadta magát a Budapest Cowbells a kék mezes fehérvári koronázóknak

Fotó: Digital Sport/Tenk László

47-18-ra verte a Fehérvár ­Enthroners a Budapest Cowbells együttesét. Jaime Hill tanítványai esélyt sem adtak a fővárosiaknak a First Fielden.

– Sejtettük, hogy a Cowbells a korábbinál atletikusabb irányítóval játszik, ahogy azt is, kik lesznek majd az elsődleges célpontjai. Mi sok junior játékost építettük be a csapatba, ezért jól jött, hogy a hazainál korábban kezdődő osztrák bajnokságban ki tudott alakulni a kezdőcsapatunk – meséli Zilai János, az Enthroners védője, aki az NFL előszobájába verekedte be magát nemrég, és részt vett a tengerentúli liga londoni kiválasztóján, ahonnan ezúttal nem léphetett tovább.

– Technikásabbnak érzem magam, ami furcsa, mert korábban hibám volt, hogy szeretek „verekedni”, beleállni a blokkokba. Sikerült fejben átkapcsolnom, az NFL ­Combine és az arra való felkészülés kellett ahhoz, hogy magasabb szinten legyen a játékom. Gyorsabb és erősebb vagyok a pályán, nagyon látványos eredménye van annak a munkának, amit edzőmmel, Gyurkovics Ferenccel beleteszünk. A Cowbells elleni bajnokin nem volt olyan ütközésem, amit ne én nyertem volna meg. Ebben az sem akadályozott, hogy más poszton játszom a védelemben, mint amire készültem a tavalyi szezonban. A Koronázók idén a CEFL, azaz a Közép-európai Kupában is vitézkednek, szombaton a Kragujevac Wild Boars otthonában debütálnak.

– Ezen a meccsen múlik a továbbjutás, mivel a kvartettből visszamondta a szereplést a harmadik csapat, így csak a Kragujevac csapatával mérkőzünk meg – zárta mondandóját Zilai János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában