AV19

2022.04.06. 19:16

Minden porcikájukkal az egyenlítésen lesznek a hokisok (videó)

Szoros mérkőzésen, dupla hosszabbítás után kapott ki a Hydro Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburg otthonában az ICEHL döntőjének első mérkőzésén. A visszavágásra és az egyenlítésre rögtön itt a lehetőség, csütörtökön 19.45-től Székesfehérváron csapnak össze a felek.

Beke Zsombor

Forrás: Németh Krisztián / Fejér Megyei Hírlap

Sokan féltették az osztrák jégkorongliga döntőjétől a Volánt, hiszen a bivalyerős, az idei rájátszásban még csak meccset sem vesztő Salzburg várt Kevin Constanine gárdájára. A Fehérvár azonban kedd este megmutatta, nem ijed meg a bajnokság nagyágyújától sem. Bár a találkozón az RBS szerzett vezetést, még az első harmadban Erdély révén sikerült az egyenlítés. Ekkor még kevesen gondolták volna, hogy 75 percnyi játékidőt kell várni az újabb találatra. Pedig így lett, a végletekig kiélezett mérkőzésen az első hosszabbítás (20 perc) nem hozott döntést, majd az „ötödik” harmadban három a három ellen játéknál eldőlt a győzelem sorsa. Sajnos az aranygólt a hazaiak szerezték a 85. percben Leonhardt révén.

– Az első két harmadban kicsit puhatolózás volt, felmérték egymást a csapatok, majd a harmadik játékrészben oda-vissza hokit láthattak a nézők sok helyzettel, kiállításokkal, emberelőnyökkel. Ilyen a döntő – kezdte értékelést lapunknak Bartalis István.

 

– Az első hosszabbításban semmi sem történt, majd a másodikban három a három ellen már kicsit rulett az egész, hogy kinek alakul ki jobb helyzete, sajnos, most nem mi voltunk a jó oldalon.

 

– Gyakorlatilag az eddigi taktikájukon ők semmit sem alakítottak, nekünk az előző ellenfelekhez képest talán picit változtatni kellett, de ez ilyen, ha így menetelsz a playoffban, akkor erre képesnek kell lenned, és képesnek kell lenni minden második nap ugyanazt a teljesítményt nyújtani – tette hozzá a fehérváriak gólszerzője, Erdély Csanád.

 

– Elégedettek nem lehetünk, nem azért jöttünk a döntőbe, hogy szoros meccseken kikapjunk, hanem hogy megnyerjük. Kemény széria lesz mindkét csapatnak, ma nekik jött ki jobban a lépés, ennyi erővel nyerhettünk volna mi is. Jó lett volna rögtön idegenbeli győzelemmel nyitni, de majd legközelebb – mondta Hári János, a Fejér megyei alakulat csapatkapitánya.

A javítási és egyenlítési esélyre nem kell sokat várni, hiszen csütörtökön már Fehérváron folytatódik a döntő, méghozzá teljes telt ház előtt, már napokkal ezelőtt elkelt az összes jegy elővételben. Igazi ördögkatlan hangulat vár a bikákra majd.

 

– Ugyanígy kell játszanunk, keményen, van ellenük esélyünk, sokan mondták, hogy nincs itt keresnivalónk és a Red Bull ellen jó kikapni – ecsetelte Bartalis.  – Ez nem így van, felvettük velük a harcot, ha minden úgy csinálunk, ahogy kell, simán meg tudjuk őket verni.

 

– Várjuk már nagyon a döntő első hazai meccsét, ez egy olyan dolog, amire nagyon sokat várt a székesfehérvári publikum. Szeretnénk minden percét kiélvezni, de ez mellett minden porcikánkkal azon leszünk, hogy egyenlítsünk a párharcban – jelentette ki Erdély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában