Labdarúgás

2022.04.26. 20:39

Kispályás egyetemi bajnokságot tartottak Fehérváron

Első ízben rendezték a megyeszékhely felsőoktatási intézményeinek kispályás futballbajnokságát, a Corvinus együttese nyert.

Horog László

A Corvinus csapata veretlenül nyerte a kispályás erőpróbát

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Hagyományteremtő célzattal bonyolította le a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa a helyi, felsőoktatási intézmények futballbajnokságát, amelyen három intézmény, a házigazdák mellett a Kodolányi János Egyetem és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara szerepelt. A szervezőknek társrendezőként segített az esemény lebonyolításában az Országos Minifutball Szövetség és a MÁV Előre nemrégiben életre hívott minifutball-szakosztálya. A hol szakadó, hol szemerkélő eső ellenére remek hangulatban zajlottak az összecsapások, az első meccsen az óbudaiak a Kodolányival találkoztak, utóbbiak meggyőző játékkal nyertek 7-3-ra. 

A Corvinus 2-2-re végzett a Kodolányival, az utolsó meccsen a Corvinus 6-1-re verte az Óbudai Egyetemet, ezzel a Corvinus nyerte a seregszemlét, jobb gólkülönbségének köszönhetően. Egyetlen gól differenciával előzték meg a Kodolányit, ugyanis ők öt-, míg a kodolányisok négygólos különbséggel verték a végül bronzérmes óbudaiakat. – Örülök, hogy sikerült tető alá hoznunk a tornát, a városi, felsőoktatási intézmények hallgatóinak részvételével sporteseményt szerveztünk, amiben nagy segítséget nyújtott az önkormányzat, a minifutball-szövetség, valamint a MÁV Előre. 

Fontos, hogy az egyetemisták ne csak tanulásban, kutatásban, hanem sportban is együttműködjenek. Remélem, ezt a kezdeményezést folytatjuk más sportágakban, elsőként kosárlabdában is – mondta Ősz Rita, a BCE rektori megbízottja. Legjobb játékos Vass Dávid, a Corvinus Egyetem diákja lett, az Országos Minifutball Szövetség díját a kispályás válogatott szövetségi kapitánya, Nagy Lajos adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában