Kispályás foci

2022.04.07. 21:53

Elkezdődtek a küzdelmek

Megkezdődtek a tavaszi csatározások a megyei kispályás futballbajnokságban, négy csoportban viaskodnak az együttesek.

Horog László

A címvédő Úrhida csapata

Forrás: Fotó: Horog László-Archív

A sorozat 2020 szeptemberében indult útjára, hosszas szervezőmunka után olyan települések neveztek a bajnokságra, amelyek az utóbbi években nem rendelkeztek felnőttcsapattal, az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának nem titkolt célja volt, hogy az évek során ezeket a falvakat és városokat integrálja a megyei, bajnoki rendszerbe. Ezen ötletnek lett is foganatja, a 2021–22-es idényre a kispályás bajnokságra már nem nevezett a Baracska és a Velence, immár a nagypályás pontvadászaton szerepelnek a megyei harmad­osztályban.

 

– Korábban Baracskán és Velencén jelentős, nagypályás futball volt, aztán megszűnt, ezért fontos, hogy a két klub tavaly nyáron visszatért a megyei vérkeringésbe. A tavaszi szezon kispályás küzdelmei a hétvégén megkezdődtek, ami nagy öröm, az viszont nem, hogy az Isztimér és Sárkeresztúr együttese létszámproblémák miatt visszalépett, a többi tizennégy együttes változatlan lendülettel folytatja, négy csoportban. Pár napja Mezőkomáromban találkozott Alsószentiván, Csősz és Sáregres együttese, a házigazdák egy győzelmet és egy döntetlent számláltak, Alsószentivánnal 1-1-es döntetlenre végeztek, Csőszt 4-2-re. verték. Csősz Alsószentivánt 1-0-ra múlta felül, Sáregres nem tudott kiállni egyik mérkőzésen sem, betegségek miatt, megállapított, 3-0-s eredmények születtek, riválisaik javára – mondja Schneider Béla, az FMLSZ igazgatója, a bajnokság ötletgazdája.

 

A hétvégén Perkátán és Sukorón folytatódnak a mérkőzések, a perkátai csoportban a hazaiak mellett a tavalyi győztes Úrhida és Pusztaszabolcs lép pályára. Sukorón a házigazdák mellett Bicske, Nadap és Gánt csatázik. A sukoróiak – ahogy tavaly ilyenkor – ezúttal is vezetik négyesük tabelláját, 11 győzelemmel és 1 döntetlennel. A májusi, fehérvári döntőben is jól szerepeltek, a második helyen végeztek, rosszabb gólkülönbségük miatt. A góllövőlistán a tópartiak ősszel minden fordulóban remeklő játékosa, Molnár Krisztián helyezkedik az élen, 18 találattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában