Rugby

2022.04.27. 09:30

Egy lépésnyire az NB I.-től a Fehérvár Rugby Club

Mozgalmas meccseken vannak túl a Fehérvár Rugby Club férfi és női csapatai. A férfiak fontos találkozón nyertek a Szekerce ellen, míg a nők az NB I. 7. fordulójában léptek pályára, és háromból két találkozón győztek.

Káldor András

Nem kímélték egymást a játékosok, ami természetes, hiszen a Fehérvár Rugby Club (piros) csapata az NB I.-be igyekszik

Forrás: A klub

FÉRFIAK 

Szekerce – Fehérvár Rugby Club 17-36 (0-17) 

A két csapat legutóbb 2021 áprilisában találkozott, az a mérkőzés 50-31-es Szekerce-sikert hozott, így természetes, hogy a fehérváriakban égett a bizonyítási vágy az NB II. 9. fordulójában, illetve a bajnoki cím eléréséhez vezető úton nem volt megengedhető a pontvesztés. Az első félidőben mindkét oldalon sokat hibáztak a felek, ezért sok tolongást fújt be a játékvezető, a csapatok javarészt a pálya közepén ostromolták a másik védelmi vonalait. A második félidő egy gyors célváltással kezdődött, a Szekerce első célszerzésére Nánási Norbert tudott rövid időn belül válaszolni. A hátralévő időben a Szekerce cserejátékosaival tartotta éberen a ellenfelét, illetve fizikai fölényüket kihasználva több áttörést követően is sikerült pontokat szerezniük. Az utolsó percekben az FRC egy kezdőrúgás után a Szekerce pillanatnyi megingását kihasználva tudott újabb célt szerezni. A szezon utolsó mérkőzését május elsején, 14. órakor vívja a Fehérvár Rugby Club gárdája a Honfoglalók RC ellen a Köfém-pályán. Tét pedig nem lesz kicsi, itt dől majd el, hogy melyik csapat jut fel az NB I. mezőnyébe. 

NŐK 

Fehérvár Rugby Club – Esztergomi Vitézek RAFC 26-19 (19-7) 

A női NB I. 7. fordulóját a szokásoknak megfelelően tornarendszerben bonyolították. Az első mérkőzését a Fehérvár Rugby Club az Esztergomi Vitézek RAFC csapatával vívta. Első percben az FRC irányító játékosa, Takács Kata egy ügyes passzcsellel elküldött két esztergomi védőt jobbra, míg ő balra futott, ezzel 5 pontos célt és jutalomrúgást elérve, melyet Oláh Dorottya értékesített (7-0). A második cél a 2. percben született, Oláh és Völgyi Virág összjátéka utáni kereszt mozgásából Völgyi 5 pontot ért el. 

Az Esztergomi Vitézek azonban nem adták fel, és egy 7 pontos céllal szépítettek. A 7. percben Jakubecz Lili félpályás elfutása 5 pont hozott a konyhára, majd Pap Helga +2 pontos jutalomrúgását követően magabiztos, 19-7-es előnnyel zárták az első félidőt. A szünet után magához tért az Esztergom, és két egymásutáni céllal, ezzel 12 pontot hozva szépített. (19-19). Az utolsó percében Arany Rebeka egy ellenfél által elejtett labdát felkapott, 40 méteres sprintjét követően 5 pontot elérve szépített. A jutalomrúgást Oláh lehetetlen „szögből” rúgta be. Medvék Budapest – Fehérvár Rugby Club 27-12 (17-0) A folytatás már korántsem sikerült, a fehérvári női csapatnak sem a fogások, sem a védekezések nem sikerültek az első félidőben, pontot sem tudtak elérni. A szünet jót tett ugyan nekik, megpróbáltak hajrázni, ám ez már nem volt elég ahhoz, hogy utolérjék riválisukat, bár Jakubecz Lili elfutása 5 pont ért, és Pap kétpontos jutalomrúgása felvillantotta a reményt. 

Erre a Medvék gyorsan válaszoltak 5 ponttal (22-7). Később Völgyi ötpontos célja 22-12-re módosította az eredményt, ám a Medvék a mérkőzés utolsó percében újabb 5 pontot szereztek, és biztosan nyerték a mérkőzést. Fehérvár Rugby Club – Honfoglalók RC 24-7 (19-7) Még benne lehetett a fehérváriakban az előző párharc, így nem kis meglepetésre a Honfoglalók szerezte a meccs első célját (0-7). Ezután ébresztőt fújtak Gyolcsos Ferenc vezetőedző tanítványai, Jakubecz kétszer egymásután, jól előkészített támadásból 10 pontot szerzett, a jutalomrúgásokat Oláh és Pap Helga értékesítette (14-7). Az félidő zárásakor Oláh az ellenfél védővonalát kicselezve újabb célt szerzett. (19-7). A második félidőben bár a küzdelem nagy volt, jól védekezett a Nagykőrös. Csak egyszer sikerült a védelmi vonalat feltörni Jakubecz ötpontos céljával. Ezzel a torna 2. helyét is megszerezte a Fehérvár Rugby Club, és őrzi a második helyét a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában