FKC

2022.04.19. 12:40

Boldizsár Bianka hosszabbított

A női K&H Bank kézilabdaligában szereplő Alba Fehérvár KC bejelentette, hogy Boldizsár Bianka egy évvel meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését.

Beke Zsombor

Forrás: FMH-Archív (FG)

Ahogy közeledik a bajnokság vége, úgy lehet egyre több bejelentésre számítani a sport világában, nincs ezzel másként a hazai női kézilabdaliga sem. Az Alba Fehérvár háza tájáról az elmúlt időszakban inkább a távozók névsora gyarapodott, hiszen kiderült, hogy Töpfner Alexandra, Bardi Fruzsina eligazol a nyáron, míg Triscsuk Krisztina utolsó idényét teljesíti az FKC-ban, mivel a visszavonulás mellett döntött. Most azonban egy hosszabbító játékosról számolt be a fehérvári klub, Boldizsár Bianka plusz egy évig marad a királyok városában.


A dunaújvárosi születésű átlövő már 2014 óta erősíti a kék-fehéreket, összesen 151 NB I-es mérkőzésen lépett parkettre, ezeken az összecsapásokon 110 gólt szerzett. A 2021/2022-es idényben 21 találkozón 18 alkalommal volt eredményes a 26 éves játékos.
 

– Nagyon jól érzem magam a klubnál és a várost is megszerettem, a hosszú évek alatt második otthonommá vált. Örömmel írtam alá további egy évre – nyilatkozta a klub honlapjának Boldizsár. – A jövő szezonra úgy érzem teljes mértékben beérik majd fiatal csapatunk eddig befektetett munkája, szeretnénk minél sikeresebbek lenni a következő idényben és kiélvezni annak minden pillanatát.


Az Alba Fehérvár jelenleg az 14 csapatos NB I-es tabella 10. helyén áll. Az elmúlt hetekben hullámzó formát mutatott az FKC, mert bár az együttes kikapott Szombathelyen, valamint hazai pályán a DKKA ellen, azonban éppen a legutóbbi fordulóban, a Budaörs otthonában szakadt meg az idei idegenbeli nyeretlenségi sorozat. Józsa Krisztián lányai legközelebb április 30-án lépnek pályára, akkor a DVSC-t fogadják Boldizsárék. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában