Jégkorong

2022.04.25. 13:35

Bartalis nem lesz ott a vb-n

A magyar férfi jégkorong-válogatott a világbajnoki felkészülésének utolsó hetéhez érkezett. Sean Simpson jelenleg 25 játékossal dolgozik, a hétvégén az is eldőlt, hogy Hydro Fehérvár AV19 csatára, Bartalis István nem lesz ott a május eleji megmérettetésen sérülés miatt.

Beke Zsombor

Forrás: Dömötör Csaba

A divízió I/A-s világbajnokságot május 3. és 8. között rendezik meg Ljubljanában. A magyar válogatott a házigazda Szlovénia mellett a feljutás egyik nagy esélyese, hiszen a csoport első két helyezettje lép fel jövőre a legnagyobbak közé. A válogatott eddig három felkészülési találkozót vívott meg. Először még tartalékos összeállításban 3-1-re verték a mieink Ukrajnát, majd Szlovénia ellen Székesfehérváron bő kerettel sima, 3-0-ás vereség lett a mérkőzés vége. Legutóbb szintén Ukrajna játékosaival álltak szemben a mieink, akkor pár másodperccel a vége előtt Magosi révén sikerült kiharcolni a hosszabbítást, majd a szétlövésben Sean Simpson fiai bizonyultak jobbnak. 

Az biztos, hogy van még hova finomhangolni a válogatott játékát az egy hét múlva kezdődő világbajnokságig, de ez a néhány nap elegendő lehet ahhoz, hogy mentálisan és taktikailag is felkészülten utazzon a gárda Szlovéniába. Még egy tesztmérkőzés vár a mieinkre, csütörtökön szintén vb-rivális Dél-Korea lesz az ellenfél.

Ami a magyarok keretét illeti, finn elsőosztályú bronzéremmel a nyakában csatlakozik a társakhoz Sebők Balázs, ugyanakkor az is eldőlt, hogy az idei szezon nagy részében sérüléssel küszködő Bartalis István nem tud ott lenni Ljubljanában. Az utazó keretben így nagy eséllyel hat fehérvári játékos lehet ott: Hári János, Erdély Csanád, Magosi Bálint, Terbócs István, Mihály Ákos és Horváth Milán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában