Fehérváriak sikerei

2022.04.01. 21:00

A Fehérvár Rugby Club kivágta a rezet

A súlyemelők mastersbajnokságát a 110 éves Tatabányai Sport Egyesület rendezte meg idén, melyen a Fehérvár Rugby Club súlyemelő-szakosztálya szép eredményeket ért el.

Káldor András

A Fehérvár Rugby Club súlyemelő-szakosztálya négy versenyzőjét indította el ezen a megmérettetésen.

 

Eredmények: 
Az M 60-as korosztályban a 102 kg-os súlycsoportban Gyol­csos Ferenc 1. helyezést ért el, a versenyző összteljesítménye 170 kg lett, amely több mint 30 kilóval elmaradt az Eb-n nyújtott teljesítményétől. Ettől függetlenül a 2022. augusztusi varsói Eb-re a kvalifikációs szintet sikerült teljesíteni. 

 

M 45-ös kategóriában a 96 kg-os súlycsoportban Menyhárt Péter 57 kg szakítással, 72 kg lökéssel az 5. helyen végzett. M 45-ös kategóriában a 96 kg-os súlycsoportban 69 kg szakítással, 82 kg lökéssel a dobogó 3. fokára sikerült fellépnie. A W 40-es korosztályban Bódis Szabó Katinka 58 kg szakítással, 81 kg lökéssel, új országos csúccsal a tőle megszokott 1. helyen végzett, ezzel elérte a kvalifikációs szintet.

 

– Ahhoz képest, hogy nem tudtam megfelelően edzeni, nem értem el megfelelő eredményt – tudtuk meg Gyolcsos Ferenctől. – Fájt a két karom, arra törekedtem, hogy a kvalifikációs szintet elérjem. Nem ment igazán a helyére a súlyzó… Jártam masszőrnél, ezenkívül kihagytam két hetet is, jelenleg nincs panaszom. A kvalifikációs szint 150 kilogramm, de a plusz 30 kiló jobban mutatott volna… Az Eb-re való felkészülési eredménynél többet kell emelni, mint amennyivel nevezünk, ha 10 kilogrammal alatta vagyunk, akkor még a dobogóra sem állhatunk fel – tájékoztatott a versenyző. Ez azt jelenti, hogy például 155 kiló is kevés lesz az éremhez.

 

Bódis-Szabó Katinka országos csúcsokat ért el, amelyek természetesen a kvalifikációs szintet jelentették az Európa-bajnokságra, sőt messze felette is teljesített az FRC versenyzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában