Hölgyek és férfiak estek neki

2022.03.01. 16:44

Remekeltek a Fejér megyei erősemberek a kamionhúzó versenyen

Székesfehérváron zajlott az idei CESA® Kamionhúzó Liga 2022 I. állomása Székesfehérváron, az Alba ipari zónában. A résztvevők 5 kategóriában versenyeztek, így a nézők 28 megmérettetést láthattak. Az időjárásra való tekintettel az ülve húzás most elmaradt, és csak állva, hámmal húzás volt a menü.

feol.hu

Vass István

Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

A strongwoman-ek 70kg-os súly alatt és fölött konkuráltak, a könnyebb azaz a U70-ben Felméry Anna, míg a +70-es kategóriában Bordás Dorina győzött. 

Felméry Anna Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

Ezt követte a férfiak U105-ös csapata, ahol Pető Viktor lett a leggyorsabb, itt a 8-ik helyezett a fehérvári Erdélyi Alex volt. A Masters kategóriában a negyedik helyet a sárosdi Erdélyi József szerezte meg, míg a tavalyi bajnok Mounier Stephane érkezett az első helyre, Székesfehérvárról, aki versenyen kívül is megmérettetett, a legnehezebbnek számított Open kategóriában, ahol az első helyen végzett felvidéki Piroska Krisztián parádés idejét is felülmúlva 2 másodperccel gyorsabban ért célba a monstrummal.

Piroska Krisztián Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

Kiválóan szerepelt és képviselte Fejér megyét a sárosdi, második helyezést elért Mészáros Dávid, és a zichyújfalui Vass István, aki épp, hogy lecsúszott a dobogóról és a negyedik helyen végzett, illetve a polgárdi Kovács Ferenc a 7-ik helyet szerezte meg. A versenyen a hölgyek egy 4,9 tonnás amerikai teherautót, míg a fiúk a 8,5 tonnás épített lószállítót húztak, a könnyebbek egy minimális lejtőt kihasználva, míg az Open versenyzői emelkedőn felfelé húzták a bestiát. Az emelkedő nehézségét az is mutatja, hogy voltak tapasztalt versenyzők, akik nem jutottak el a célig ezen a nehéz terepen.

Mounier StephaneForrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

A következő verseny a Kamionhúzó Liga második fordulója lesz, Lepsényben március 12-én, majd 19-én találkozhatunk a kiltet viselő Felföldi atlétákkal a Felföldi Klasszik Ob-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában